KT Bank AG 2017 Yılında Büyümesini Sürdürüyor

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Uyan: 'Yakın bir zamanda KT Bank AG‘de yeni bir genel müdür ataması yapılacak' 'Bankamızın kurucu genel müdürü ve yönetim kurulu başkanı olan Kemal Ozan, 2017 yılı nisan ayı sonunda bayrağı çalışma arkadaşı ve halen KT Bank AG yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Kudsi Arslan'a devredecek ve Arslan yeni genel müdür olarak atanacak'.

Altyapısal kuruluş safhasının tamamlanmasıyla Temmuz 2015'te faaliyete geçen KT Bank AG, 2017 yılında da büyüme sürecini devam ettiriyor.

Kuveyt Türk tarafından yapılan açıklamada, Almanya ve Avro Bölgesinde ilk faizsiz banka olarak Frankfurt am Main'de kurulan ve bu şehrin yanı sıra Berlin, Köln ve Mannheim'de de şubeleri bulunan KT Bank AG'nin, büyümesini sürdürdüğü ifade edildi.

Bireysel ve kurumsal müşteriler için geniş ve yenilikçi finansal ürün ve hizmetlerden oluşan ve son teknolojik standartları taşıyan bir portföyün başarıyla uygulamaya konulduğu aktarılan açıklamada, ayrıca tüm ürünlerin İslami Bankacılık Esaslarına Uygunluk Belgesi’ne sahip olduğu vurgulandı.

KT Bank AG'nin toplam aktif büyüklüğünün 2016 yıl sonu itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre iki kat artığı, KT Bank AG'nin portföyünde finansal kuruluşlara yönelik transferlerine aracılık ettiği belirtilen açıklamada, bunun dışında online hesap açma sistemi de hizmete alınarak dijital bankacılığa ilk adımın atıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KT Bank AG Gözetim Kurulu Başkanı ve ana ortak olan Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, 2017 yılında KT Bank AG varlıklarında yüzde 80'lik bir artış ile büyümenin devam edeceğini belirtti.

Uyan, bu büyümeyi tek başına gerçekleştirmediklerine dikkati çekerek, 'Almanya'daki denetleyici ve düzenleyici kurumların bu yeni iş modelinin hayata alınmasında ciddi destekleri oldu. Avro Bölgesindeki önemli siyasi ve ticari oyuncular, faizsiz bankacılığın Batı ekonomilerinde istikrarlı ve etik esaslara dayalı finans pazarına katkıda bulunabileceği konusunu sahiplendi. Diğer yandan Kuveyt Türk olarak kurulduğumuz günden bu yana sağlam adımlarla ilerliyor, uluslararası ölçekte ise İslami finans kurumlarının öncülerinden biri olan ana ortağımız Kuveyt Finans House tarafından da destekleniyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yakın bir zamanda KT Bank AG'de yeni bir genel müdür ataması yapılacağı bilgisini veren Uyan, şunları kaydetti:

'Ağustos 2012'den itibaren KT Bank AG’nin kuruluş projesinde yer alan ve Mart 2015'ten itibaren bankamızın kurucu genel müdürü ve yönetim kurulu başkanı olan Kemal Ozan, 2017 yılı nisan ayı sonunda bayrağı çalışma arkadaşı ve halen KT Bank AG yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Kudsi Arslan'a devredecek ve Arslan yeni genel müdür olarak atanacak. Kemal Ozan Bey, bilgi ve tecrübesi ile KT Bank AG’nin Avro Bölgesi'nde gösterdiği faaliyetlerde ve katılım bankacılığının kuruluş aşamasında önemli bir rol oynamıştır. Bu süreçteki destekleri ve emeklerinden ötürü sayın Ozan'a teşekkür ediyoruz. Görevi kendisinden devralan Ahmet Kudsi Arslan'ın yeni görevini layıkıyla yerine getireceğine inanıyor, kendisine başarılar diliyoruz.'

Kemal Ozan da KT Bank AG'nin kuruluş safhasının tamamlanmasıyla misyonunu tamamladığını belirterek, 'Böylesine önemli bir projenin ve ekibin bir parçası olmaktan ve bu sürece katkıda bulunmuş olmaktan dolayı çok gururluyum ve artık yeni denizlere yelken açmamın zamanı geldi.' değerlendirmesinde bulundu.

Ana ortak Kuveyt Türk'te 20 yıldan bu yana çeşitli yöneticilik görevlerinde bulunan Ahmet Kudsi Arslan ise 2017 yılının başarılarla dolu bir yıl olacağını tahmin ettiğini belirterek, 'KT Bank AG bugün 70 çalışanı, dört şubesi ve istikrarlı bir seyir izleyen müşteri talebiyle çok iyi bir durumda. Güçlü ana ortağımız, Türk ve Müslüman topluluklar ile sosyal sorumluluk sahibi etik bankacılığa ilgi duyan Alman müşterilerimizin desteğiyle büyümeyi sürdüreceğiz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA