Kosova'da 'Uluslararası Suluboya Festivali' Başladı

Kosova'nın orta kesimlerinde bulunan Liplan şehrinde 'Uluslararası Suluboya Festivali' başladı.

Liplan İşletme ve Teknoloji Üniversitesi (UBT) ile Uluslararası Suluboya Derneği (IWS) tarafından düzenlenen festivale, bölge ve dünyadan çok sayıda kişi katıldı.

UBT Rektörü Edmon Hajrizi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu etkinliğin Türkiye gibi dost bir ülkeden gelen IWS'nin destekleri ile Kosova'da ilk defa yapıldığını ifade etti.

Festivale katılanların çok iyi bir senaryo hazırladığını ve yaptıkları çalışmaların Kosova'ya özel bir karakteri olduğunu dile getiren Hajrizi, 'Sanat, yaşam değerlerinin ve kalitesinin en önemli kısmıdır. Bu yüzden Kosova'nın sanatı geliştirdiğini düşünüyorum.' dedi.

Kosovalı yeteneklerin sanat aracılığıyla uluslararası etkinliklerde yer aldığını vurgulayan Hajrizi, böylelikle ülke imajının uluslararası çapta duyurulduğunu söyledi.

IWS başkanı Atanur Doğan da festivaller ile yakın ve dost ülkelerin tanınması ve gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını aktardı.

Etkinlikle Kosova'yı tanıtmak istediklerini belirten Doğan, 'Hem Kosova kültürünü, genç sanatçılarını dünyaya tanıtabileceğiz hem de dünya sanatçılarını ülkeye çekerek kendi kültürlerini buraya taşımasını sağlayacağız. Daha zengin bir kültür alışverişi yaşanacak.' diye konuştu.

Doğan, festival onuruna Kosova Kurtuluş Ordusunun (UÇK) kurucusu ve komutanlarından Adem Jashari ve Rahibe Teresa'nın sulu boya portresini çalıştı.

Festival yarın sona erecek.

Kaynak: AA