Komşuda Yetişti, Onlara Da Düştü

Burdur'da 'Her Öğrenciye 1 Elma' kampanyası kapsamında komşu il Isparta'dan getirilen 200 kilogram elma çocuklara dağıtıldı Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bülbül: 'Ülkemizde elmanın yetişmediği, elmanın ulaşmadığı yerlerimiz var. Umarız sesimize Milli Eğitim Bakanlığımız kulak verir ve aynen süt, fındık, fıstık gibi öğrencilere elma da dağıtılır. İnşallah biz de bunun ilk ateşini yakan oluruz'

Isparta Kent Konseyince başlatılan 'Her Öğrenciye 1 Elma' kampanyası kapsamında Burdur'da Sakarya İlkokulu öğrencilerine 200 kilogram elma dağıtıldı.

Kent Konseyinin Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, elma dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Isparta ve Burdur'un 'kardeş il' olduğunu ve bu kardeşliği pekiştirmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Isparta'da başlattıkları projeyle birçok okulda bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Bülbül, Burdur'un da faydalanması için bir araya geldiklerini kaydetti.

Öğrencilerin düzgün beslenmesi gerektiğine dikkati çeken Bülbül, 'Öğrencilerimiz bizim geleceğimizin teminatı. Öğrencilerimizin düzgün beslenmesi ülkemizin geleceği için önemli. Ülkemizde elmanın yetişmediği, elmanın ulaşmadığı yerlerimiz var. Umarız sesimize Milli Eğitim Bakanlığımız kulak verir ve aynen süt, fındık, fıstık gibi öğrencilere elma da dağıtılır. İnşallah biz de bunun ilk ateşini yakan oluruz.' dedi.

Amaçlarının sağlıklı beslenmek için önemli olan elma gibi meyveleri çocuklara ulaştırmak ve meyve yeme alışkanlığını aşılamak olduğunu vurgulayan Bülbül, elmanın besleyici bir yanı olduğunu kaydetti.

Türkiye'de her dört elmadan birinin Isparta'da yetiştiğine dikkati çeken Bülbül, 'Isparta'da yetişen elmaların lezzeti, aroması dünyanın hiçbir yanında yok. Buralarda en güzel elmalarımız yetişiyor. Dolasıyla biz bu elmaları öğrencilerimize sunmak istedik.' diye konuştu.

Bülbül, elma dağıtımına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler arasında elma yeme yarışı gerçekleştirildi.

Daha sonra protokol üyeleri öğrencilere 200 kilogram elma ve 'Elma hükümdarlığı: Eğirdir' kitabını dağıttı.

Kaynak: AA