Kız Öğrenci Yurduna Giren Kişinin Gözaltına Alınması

Rize Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Yavaşi:'Olayın akabinde güvenlik sayısını artırarak, aileleri bilgilendirmek suretiyle öğrencilerimizin panik olmaması için gayretlerimizi ortaya koyduk. Emniyet güçlerimiz de oradaki ekip sayısını artırarak, bölgede bu tür olayların meydana gelmemesi için gerekli önlemleri aldı'

Rize Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Necmettin Yavaşi, kız öğrenci yurduna yangın merdiveninden giren kişinin gözaltına alınmasına ilişkin, olayın akabinde güvenlik sayısını artırarak, aileleri bilgilendirmek suretiyle öğrencilerin panik olmaması için gayretlerini ortaya koyduklarını söyledi.

Yavaşi, Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Atmeydanı Mahallesi'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu Dosma Kız Yurdu'nda bir kişinin yangın merdivenini kullanarak içeri girdiğini ve 3'üncü kata kadar çıktığını anımsattı.

Kız öğrencilerin bağırması sonucu güvenlik görevlisinin durumu fark ederek olaya müdahale ettiğini anlatan Necmettin Yavaşi, 'Hiçbir öğrencimizin kılına zarar germeden şahsı denetimli bir şekilde, hiçbir nahoş durum meydana gelmeden aşağıya indirerek emniyetli bir alana alıyor. Emniyet güçlerine haber verildikten sonra şahıs götürülüyor. Bu kişi ifadesinde, orada bulunan kız arkadaşı ile görüşmek için geldiğini ifade ediyor.' dedi.

Yavaşi, olayın üzücü olmakla birlikte hiçbir öğrenciye zarar gelmemesinin kendileri için tek teselli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Biz olayın akabinde güvenlik sayısını artırarak, aileleri bilgilendirmek suretiyle öğrencilerimizin panik olmaması için gayretlerimizi ortaya koyduk. Emniyet güçlerimiz de oradaki ekip sayısını artırarak, bölgede bu tür olayların meydana gelmemesi için gerekli önlemleri aldı. Çalışmalarımız devam ediyor. Ailelerin endişe etmesini gerektirecek herhangi bir olay yoktur.'

Kız öğrenci yurduna yangın merdiveninden tırmanarak giren V.A, öğrencilerin çığlık atmaları üzerine güvenlik görevlisi tarafından yakalanarak polise teslim edilmiş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA