Kaymakam Pamuk, Koyuncu Yeni Merkez Cami İnşaatını İnceledi

Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, ilçede yapımı devam eden Koyuncu Yeni Merkez Cami inşaatında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Pamuk, Koyuncu Yeni Merkez Cami İnşaatını İnceledi
Erdemli Koyuncu Yeni Merkez Camii Yaptırma Derneği Başkanı Habib Gürgah, cami ile ilgili bilgiler vererek, caminin temelinin 7 Kasım 2014 tarihinde atıldığını hatırlattı. Gürgah, "Camimiz 3 bin 98 metrekare parsel üzerine 900 metrekare oturumlu üç katlı, 4 minareli ve 2 bin 100 metrekare sosyal donatı alanına sahip bir cami olacaktır. Camimiz tamamlandığında zemin katta 800 metrekare çok amaçlı toplantı ve seminer salonu, birinci katta 900 metrekare namazgah ile 600 metrekarelik makbel kata sahip olacaktır" dedi.

Caminin Erdemli’nin 185. camisi olacağını da hatırlatan Gürgah, "Camimizde ayrıca kaba inşaat olarak makbel katın son cemaat yerinin 7 küçük kubbesi ile 4 adet köşe kubbeleri tamamlandı. 4 yarım kubbenin ise inşaası sürüyor. Minarelerimizi yaptırma taahhüdünde bulunun hayırseverlerimiz de bu taahhütlerini yerine getirmektedirler. Minarelerimizden biride tamamlanmış durumdadır. Camimizin yapımında maddi manevi desteği olan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk ise caminin mimarisinin şimdiden kendini gösterdiğini belirterek, kısa sürede tamamlanacağına inandığını, tamamlandığında ise bol cemaatinin olması dileğinde bulundu.

Yapımı devam eden cami inşaatının incelemesinde Kaymakam Pamuk’a, Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami

Türkmenoğlu, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Belediye Meclis üyesi Ali Yön ile dernek yönetim

kurulu üyeleri ve vatandaşlarda eşlik etti.
Kaynak: İHA