Karakuyu'daki Yörük Şenliği 19 Mart'ta

İzmir’in Menderes ilçesinde, geleneksel hale gelen ve Karakuyu’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Yörük Şenliğinin 19 Mart Pazar günü gerçekleşeceği kaydedildi.

Karakuyu'daki Yörük Şenliği 19 Mart'ta
Menderes Belediyesi, Karakuyu Yörük Şenliğini bu yıl 3. kez gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yörük kültürün gelenek ve göreneklerinin yaşatılmaya planlandığı şenlik, 19 Mart 2016 Pazar günü yapılacak. Özel hazırlanan alanda gerçekleşecek şenlik, geleneksel gelin alma töreni ile başlayacak. Etkinlik, kortej yürüyüşüyle devam ederken, keşkek ikramlarının yapılacağı Karakuyu Yörük Şenliğinde halk oyunları gösterileri de yapılacak. Şenlik, Selcan Kökçen Şahin’in halk müziği konseri ile sona erecek.

Yörük kültürünün önemine değinen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Bir milletin temeli, Türk’ün yaşam biçimi olan Yörük kültürünü önemsiyoruz. Etkinliklerimiz ile gelenek ve göreneklerimizi yeni nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz şenliğimize geçmiş yıllarda da olduğu gibi sadece İzmir’den değil, Ege Bölgesinin dört bir yanından katılım sağlanıyor. Pazar günü gerçekleştireceğimiz Karakuyu Yörük Şenliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA