Kahta'da Bölgesel Teşvik Uygulamaları Ve İstihdam Seferberliği Toplantısı Yapıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ‘Bölgesel Teşvik Uygulamaları ve İstihdam Seferberliği’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kahta'da Bölgesel Teşvik Uygulamaları Ve İstihdam Seferberliği Toplantısı Yapıldı
Kahta Kaymakamlığı ve Kahta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu’nun ortak düzenlemiş oldukları toplantıya çok sayıda kişi katıldı.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emin Yücekaya, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fuat Tekin, İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Yıldız, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ çağrısı doğrultusunda Kahta Kültür Merkezinde yapılan bilgilendirme toplantısında, işverenlere sağlanan tüm imkanların detayları anlatılırken aynı zamanda İşkur hizmetleri ve ek istihdam teşvik paketleri hakkında bilgiler verildi.

Çalışma Hayatında Milli Seferberliğin amacına dikkat çeken Çalışma ve İş Kur il Müdürü Emin Yücekaya, “Maalesef, istihdam göstergelerimiz son 8 yılın en kötü yılıdır. Türkiye’deki işsizlik oranı 12.7 dir. Uzunca yıllar tek haneli rakamları da gördük. Zaten, seferberlik denmesinin mantığı da budur. İşveren bu süreçte çok büyük ekonomik kaygılarla hareket etmeyebilir. Cumhurbaşkanımız bütün sektörler için milli seferberlik ilan etti. Bunun için özel bir paket hazırlandı. Ama bizim paketlerimiz o özel paketle sınırlı değil. Bunlar, istihdam, işbaşı ve istihdam garantili meslek kursları, girişimcilik eğitimleridir” dedi.

Herkesin üstüne düşen vazifeyi tam eksiksiz ve en iyi şekilde yapması gerektiğini vurgulayan Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Milli seferberlik Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edildi. Bu noktada hepimizin çalışmış olduğu bölgelerde bu emirle hareket ederek üstümüze düşen vazifeyi tam eksiksiz ve en iyi şekilde yapmamız lazım. Ülkemizin de tarihi geçmişine baktığımızda dönem dönem bu tür seferberlikleri ilan edildiğini görebiliriz. Kurtuluş savaşı sonrasında ekonomik canlanma için nasıl bir milli seferberlik ilan edildiyse aynısı şimdi de ilan edildi. Hükümetimiz Adıyaman OSB’yi de 6. Bölgeye aldı. Başta Sayın TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın olmak üzere değerli milletvekillerimiz ve bütün Adıyaman’ın tek nefes olduğu bir konuda buna cevap verildi.

Hükümetimizin bu kararına canı gönülden mutlu oldum. Adıyaman’da, Adıyaman OSB’den sonra belki en iyi OSB, Kahta OSB’dir. Benden önce görev yapan kaymakam arkadaşlarım birçok faaliyetlerde bulundu. Bende göreve gelir gelmez eksiklikleri tamamladık. Elektrik dağıtım lisansımızı aldık. Enerji nakil hattımızın projesini çizdik ve gönderdik. Bu sene yatırım planında yer aldı. Bu sene inşallah ihalesini yapacağız. İstihdamın artırılmasına yönelik yapmış olduğumuz toplantılarda istihdama dikkat ederek yer tahsisine dikkat ediyoruz. Şuanda Kahta OSB’mizde 742 kişi istihdam ediliyor. Yüzde 40 yakın bir doluluk oranımız var. Adıyaman’da, Adıyaman OSB’den sonra en büyük OSB, Kahta OSB’dir. İnşallah kısa bir sürece içerisinde Adıyaman OSB’yi de geçeriz” dedi.

Sadece Adıyaman OSB sinin 6. Bölge desteklerinden faydalanmaması gerektiğini belirten işletme sahipleri, şimdilik 1140 yeni eleman istihdamı olacağını ancak diğer illerdeki gibi mevcut işletmelerde uygulanan 6. bölge teşviklerinden tam olarak faydalandıklarında ise bu sayının 3 katı artacağını söyledi.

Kaynak: İHA