Kadınların korkulu rüyası lekelere tek seansta çözüm

Güneş, spot ışığı, yaşlanma, gebelik, çevresel faktörler ve hormonal değişikliklerden dolayı ciltte oluşan çeşitli lekelenmelerin artık tek seans lazer uygulaması ile geride kaldığı belirtildi.

Kadınların korkulu rüyası lekelere tek seansta çözüm
Kadınların korkulu rüyası lekelere tek seansta çözüm
Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Can Mustafa Eren, lekeli bir cilde sahip olmanın her kadını üzdüğünü belirterek, kadınların, bu lekelerden kurutulmak için zaman zaman tıbbi tedavilere veya tam olarak nerede, nasıl üretildiğini bilmedikleri kremlere ve ilaçlara başvurduklarını dile getirdi. Birçok yöntemi deneyip sonuç alamayanların ise makyajda ve kozmetik ürünlerde çare aradığını fakat bunun daha zararlı olduğunu ifade eden Eren, “Kadınlar fizyolojik olarak sağlıklı olmanın yanı sıra, psikolojik olarak da rahat ve özgüvenli olmak isterler. Bu yüzden estetik sorunlarına çözüm ararlar. Ama önemli olan anlık değil, kalıcı çözümler yaratmaktır” dedi.

Cilt lekelerinin giderilmesine yönelik en etkili yöntemin “Thulium Lazer” uygulaması olduğunu kaydeden Eren, tedavi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Thulium lazer, leke tedavisinde kullanılan fraksiyonel bir lazerdir. Tedavi tek seansta bile lekeler üzerinde yüzde 80-90 etkili olabilmektedir. Tedavi sonrası iyileşme süreci 3-5 gündür. Bu süre zarfında güneş koruyucu kullanıldığı takdirde kişi sosyal hayatına normal şekilde devam edebilir. Leke tedavisinde en yeni ve çok etkin bir lazer sistemidir.”

Tek seansta lekelere veda

Thulium lazerin, şu an leke tedavileri içerisinde en yüz güldürücü sonuca sahip uygulama olduğuna değinen Dr. Can Mustafa Eren, “Bunun sebebi işleyiş mekanizmasının, olmaması gereken yerde fazla miktarda toplandığı için lekeye sebep veren melanin hücrelerini patlatarak yok etmek yerine, bu hücreleri bölgeden uzaklaştıracak makrofaj dediğimiz vücudumuzdaki çöpçü hücreleri uyararak iyileştirmek üzerine kurulu olmasıdır” şeklinde konuştu.

Tedavinin kişinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkilemediğini dile getiren Eren, 'Seans sonrasında sadece 2 saat süren bir kızarıklık hissediliyor. Hastalar uygulamadan bir gün sonra kapatıcı kremler kullanarak çok rahat bir şekilde sosyal hayatına devam ederken, bir hafta içerisinde tedavinin sonuçları görülmeye başlanıyor. Tam etki ise 3 hafta içerisinde ortaya çıkıyor. Lekelerde gözle görülür açılma hissedilirken ciltte parlaklık, yenilenme ve ince kırışıklıklarda da azalma oluşuyor' dedi.

Kaynak: İHA