İşkence Yapılan At Koruma Altına Alındı

Gaziantep'te kuyruğu kesilip, kırbaçla bir gözü kör edilen ve 3 gün boyunca yağmur altında ölüme terk edilen hayvana, CAHİDE üyeleri sahip çıktı CAHİDE Yönetim Kurulu Üyesi Güneş:'Veteriner hekimimizin yaptığı kontrollerde, gözüne kırbaç darbesinin geldiğini belirledi. Maalesef gözü tekrar göremeyecek. Ayrıca kuyruğunu kesmişler. Ayakları yara içerisinde. Hayvanı bu hale getirdikten sonra terk etmişler'

Gaziantep'te kuyruğu kesilip, kırbaçla bir gözü kör edilen at koruma altına alındı.

İbni Sina Mahallesi'ndeki bir parkta sol gözü kör edilmiş ve ağaca bağlanmış haldeki hayvanı gören vatandaşlar, durumu Canlı Hayatı İyileştirme Derneğine (CAHİDE) bildirdi. Parka gelen dernek çalışanları ata sahip çıktı. Kamyonetle derneğe getirilen hayvana, veteriner tarafından ilaç tedavisi uygulandı.

Dernek yetkilileri, atı ölüme terk edenlerin yakalanması için de gerekli girişimlerde bulundu.

CAHİDE Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atın Yeşil Vadi Parkı'nda bulunduğunu belirtti.

Hayvanın gözüne darbe aldığını belirten Güneş, 'Veteriner hekimimizin yaptığı kontrollerde, gözüne kırbaç darbesinin geldiğini belirledi. Maalesef gözü tekrar göremeyecek. Ayrıca kuyruğunu kesmişler. Ayakları yara içerisinde. Hayvanı bu hale getirdikten sonra terk etmişler. Bizler CAHİDE derneği olarak bu hayvanımıza sahip çıktık.' dedi.

Cemal Güneş, atı tedavi etmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:

'Tedavisinin ardından bu hayvanımıza daha iyi bir yuva bulup, sahiplendirmeye çalışacağız. Hayvanımızın tedavi süreci devam ediyor. Antibiyotik ve göz tedavisi var. Bunu yapanlar şu an için belli değil. Dernek olarak, bu hayvana eziyet edenlerin bulunması için gerekli müracaatlarımızı yaptık. İnşallah bunun takipçisi olacağız. Şu anda atın iyi beslenmesini sağlıyoruz. İnşallah kısa sürede iyileşecektir. Bize geleli 2 gün oldu. Bize gelmeden önce 3 gün boyunca yağmur altında kalmış.'
Kaynak: AA