İkinci Baharlarını 'Koro'da Geçiriyorlar

Gaziantep'teki Aktif Yaşam Merkezinde bir araya gelen 65 yaş üstü 40 kişi, kurulan 'Aktif Yaşam Korosu'nda seslendirdikleri Türk Sanat Müziği eserleriyle Yaşlılar Haftası'nda konser vermeye hazırlanıyor Koro üyesi Saçılık: 'Hayalimde sürekli olarak koro ekibinde yer almak vardı. Bu hayalim gerçekleşti'

ÖZKAN BEYER - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Aktif Yaşam Merkezinde 7 ay önce kurulan 40 kişilik 65 yaş üstü koro ekibi, seslendirdikleri Türk Sanat Müziği eserleriyle kulakların pasını siliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde engelli ve yaşlılar için 2 yıl önce faaliyete geçen Aktif Yaşam Merkezi, hayatlarının ikinci baharlarını yaşayan yaşlılara sanattan edebiyata, okuma yazmadan Kur'an eğitimine kadar pek çok alanda imkan sunuyor.

Müzikle ilgilenen yaşlılar için 7 ay önce 'Aktif Yaşam Korosu' kurulan merkezde, 65 yaş üstü 40 kişi, Türk Halk Müziği eserleri seslendiriyor.

Ut, ney, piyano, keman ve gitar gibi enstrümanlar da çalan yaşlılar, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanacak 'Yaşlılar Haftası'nda izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Koro üyelerinden ut çalan Necdet Büyükipekçi (72), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin Aktif Yaşam Merkezi'ne sürekli geldiğini, kendisine de buraya gelmesi konusunda ısrar ettiğini söyledi.

Eşinin ısrarları üzerine merkeze geldiğinde yetkililerde görüştüğünü anlatan Büyükipekçi, 'Bir koro ekibi kurmak istediklerinden bahsettiler. Biz de bu işin içerisindeyiz, amatör bir müzisyeniz. 'Size yardımcı olurum.' dedim. O şekilde burada koromuz başladı. Koroyla zamanımızı daha iyi değerlendiriyoruz. Burada yeni arkadaşlarla tanıştık. Burada zamanımız çok güzel geçiyor.' diye konuştu.

Üyelerden emekli öğretmen Güler Taner (69) da koro ekibinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kendilerine bu olanağı tanıyan yetkililere teşekkür eden Taner, 'Burada yeni arkadaşlar tanıdım, yeni ortamlar gördüm. Daha çok burada sevdiğim şarkıları seslendiriyoruz.' dedi.

Necla Saçılık (67) da Türk Sanat Müziği'yle ilgilenmekten gurur duyduğunu ifade ederek, 'Eşim ut çalar. Çocuğum ise konservatuvarda okuyor. Hayalimde sürekli olarak koro ekibinde yer almak vardı. Bu hayalim gerçekleşti. Hayalimi gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum.' sözlerine yer verdi.

- 'Profesyonel olarak çalışıyoruz'

Aktif Yaşam Merkezi Yöneticisi Ayfer Özçetin, 65 yaş üstü üyelerinin yaşlılık dönemlerini iyi değerlendirmeleri için birçok çalışma yaptıklarını belirtti.

Yaşlıların aktif ve sosyal olmaları için 7 ay önce Aktif Yaşam Korosu kurduklarını aktaran Özçetin, şu değerlendirmede bulundu:

'Aktif Yaşam Korosu, 65 yaş üstü üyelerimizden oluşuyor. Üyelerimiz içerisinde enstrüman çalan yaşlılarımız da var. Önce bunlarla başladık daha sonra daha profesyonel olmak için bir koro kurduk. Yaşlılar Haftası'nda bir konser vereceğiz. 40 kişilik bir koro ekibimiz var. Profesyonel olarak çalışıyoruz. Vereceğimiz konserde 16 şarkıyı seslendireceğiz.'

Özçetin, haftanın 4 günü koroda eğitim alan yaşlıların merkeze severek geldiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA