İçişleri Bakanı Soylu Sincan'da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sincan Belediyesi ve AK Parti Sincan İlçe Teşkilatının düzenlediği programda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gördüğü ilgiden son derece memnun kalan Bakan Soylu, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Sincanlılara teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Soylu Sincan'da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Bakan Soylu’yu Lale Meydanı’nda binlerce Sincanlının yanı sıra Sincan Kaymakamı Salim Demir ile Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna karşıladı. Bakan Soylu’ya AK Parti Ankara Milletvekilleri Jülide Sarıeroğlu ve Murat Alparslan, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ve AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç da eşlik etti. Bakan Soylu, halkla buluşma toplantısına geçmeden önce konferans salonunun dışında bekleyen Sincanlılara hitap etti. Müthiş bir kalabalıkla karşılaşmaktan ziyadesiyle memnun olduğunu ifade eden Soylu, “Sincan yine farkını gösteriyor” dedi.

"Sincan’ın yeri bizim için ayrı" diyen Soylu, Sincanlılardan çok şey beklediğinin altını çizdi. Bakan Soylu, “Siz değerli Sincan halkı bugün burada samimiyetin ve içtenliğin en güzel tablosunu oluşturuyorsunuz. Sizin bu duruşunuz sadece ülkemize değil bütün dünyaya örnektir. Eğer biz bugün yedi düvelle savaşıyorsak sizden aldığımız güç ve iradeyle savaşabiliyoruz” dedi.

Sincan’ın 28 Şubat sürecinde yaralar aldığına vurgu yapan Bakan Soylu, 15 Temmuz’da buna mahal vermeyen Sincanlılara, “Sincan’ın demokrasi karargahı olduğunu bildirdiniz. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum” diye seslendi. Kendisine seslenen 15 Temmuz gazisine de yanıt veren Soylu, "Vatanımız için demokrasi için canını hiçe sayan sizlerin gözü arkada kalmasın. Bu referandumdan sonra umut var olacak, ümit var olacak, demokrasi yeniden filizlenecek” şeklinde konuştu.



"Sincan en doğru cevabı verecektir"

Bakan Soylu’nun Sincan’a yaptığı bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Tuna ise, “Sincanımız yine kendisine yakışanı yapacak ve ülkemiz üzerinde oyun oynamaya çalışanlara cevabını sandıkta verecektir. Biz inanıyoruz ki Sincan Ankara’nın kalbi, Ankara Türkiye’nin kalbi, Türkiye de dünyanın merkezi. Dünyanın kaderi Sincan’la değişecek. Bu yolda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız“ ifadelerini kullandı.

Bu arada Bakan Soylu, konferans salonuna geçmeden önce kendisinden nikah şahitliğini yapmasını isteyen AK Parti Sincan Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Nazım İnan’ın istediğini geri çevirmedi. Nikah salonuna geçen Bakan Soylu, Nazım ve Sevilay’ın nikah şahitliğini yaptı. İnan çiftinin nikahını Başkan Tuna kıydı. Mutlulukları gözlerinden okunan çifte mutluluklar dileyen Bakan Soylu, daha sonra Lale Meydanı Konferans Salonu’nda halkla buluştu.
Kaynak: İHA