Hozat Belediyesine Yeni İlaçlama Makinesi Alımı

Hozat Belediyesine yeni ilaçlama aracı alındı.

Hozat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Celaleddin Polat'ın talimatıyla insan sağlığını olumsuz etkilemeyecek ilaçlama makinesi alındığı belirtildi.

Havaların ısınmasıyla sinek ve haşerelere karşı tüm mahallelerde başlatılacak ilaçlama çalışmalarında kullanılacak yeni ULV makinesinin birçok işleve sahip olduğu kaydedilen açıklamada şunlara yer verildi:

'Yaz aylarında özellikle ilçe merkezindeki ahırlardan kaynaklanan sinek, sivrisinek ve haşerelerle daha iyi mücadele etmek, halk sağlığı tehdit eden yöntemlerden uzaklaşmak için belediyemize kendi imkanlarımızla son sitem ilaçlama makinesi kazandırdık.

Daha önce özel firmalara yaptırdığımız ilaçlama çalışması maliyet acısından belediyemize büyük bir yüktü.Yapılan eğitim ile artık çalışmaları kendi personelimiz yapacak. İlaçlama çalışmalarımız larva döneminden başlayarak tüm yıl boyunca periyodik olarak devam edecek. Aldığımız yeni ilaçlama makinesi suyla karışan ilaçla (ULV) yapılacak ve halk sağlığını olumsuz etkilemeyecek. Tüm halkımıza hayırlı olsun.'

Kaynak: AA