Hayalleri Büyük Girişimcilere 'Yol Haritası' Garanti'den

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onaran: 'Günümüzde ekonominin en önemli yapı taşlarını girişimcilik ve yenilikçilik oluştururken girişimcilik ekosisteminin güçlendiği ülkelerin ekonomisi daha hızlı büyüyor'.

Garanti Bankası, Türkiye'de bir ilk olarak geliştirilen Garanti Yol Haritam ile KOBİ'lere, yeni ve potansiyel girişimcilere, iş yaşamlarının her aşamasında yol haritası çizmelerini sağlayacak bir araç sunuyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, girişimciler, 'https://yolharitam.garanti.com.tr web' sitesi aracılığıyla, iş kurarken ya da kurduktan sonra ihtiyaç duydukları bilgilendirme desteğinin yanı sıra teknik, stratejik, finansal adımlar için de yönlendirme alabiliyor.

'Garanti Yol Haritam', işini yeni kurma, geliştirme veya olgunlaştırma aşamasındaki KOBİ'lere; muhasebe, teknik, finansal, stratejik ihtiyaçları için izlenmesi gereken yolları adım adım anlatıyor. Bunlara yönelik anket, makale, hesaplama araçları, kontrol listeleri gibi kaynaklar sunan site kapsamında hayata geçirilen Girişimci Yol Haritası'nı; Gelişim Yol Haritası, Pazarlama-Satış Haritası, Ürün Geliştirme Haritası, Franchise Haritası, E-Ticaret Haritası ve Dış Ticaret İş Haritası takip edecek.

Web sitesi üzerinden harita oluşturan tüm KOBİ ve girişimciler, farklı aşamalarda farklı yönlendirme ve bilgilere ulaşabilecek. Haritaların algoritması, doldurulan bilgilere uygun hareket edecek. Web sitesi, haritanın gidişatına göre eksik kalan ya da ihtiyaç duyulan bazı konularda girişimciyi yönlendirecek ve farkındalık sağlayacak.

Garanti, Türkiye'de bir ilk olan hizmet sayesinde, KOBİ'lerin sürdürülebilirliğine destek oluyor, onları yönlendiriyor ve bilgilendiriyor. Girişimci, haritasını tamamladıktan sonra oluşturduğu iş planı taslağını, ihtiyaç duyduğu her yerde kullanabiliyor.

- 'Girişimcilik ekosisteminin gelişmesini önemsiyoruz'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesine büyük önem verdiklerini kaydederek, 'Günümüzde ekonominin en önemli yapı taşlarını 'girişimcilik' ve 'yenilikçilik' oluştururken girişimcilik ekosisteminin güçlendiği ülkelerin ekonomisi daha hızlı büyüyor.' ifadesini kullandı.

Türkiye'de girişimciler tarafından kurulan ve sayıları her geçen gün artan işletmelerin beklentilerini ilk ağızdan dinlemek ve desteklerini çeşitlendirmek için çalıştıklarını aktaran Onaran, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Ancak girişimci ve KOBİ'lerin büyük heyecanla yola çıktıkları iş fikirleri, çoğu zaman yeterli mentörlük ve destek alamadığı için büyüyüp gelişemiyor. Bu nedenle, girişimcilerle bir araya gelebileceğimiz, fikirlerini değerlendirebileceğimiz, destek verebileceğimiz, ulaşamadıkları desteklere erişebilmesini sağlayacağımız, bilgi paylaşımında bulunabileceğimiz olabildiğince çok platform yaratmak için çalışıyoruz. Cesaretle yola çıkan girişimcinin kurduğu işin sürdürülebilir ve başarılı olmasına katkıda bulunmak amacıyla, ihtiyaç duyacakları yönlendirmeleri içeren Garanti Yol Haritam'ı tasarladık. Garanti müşterisi olan veya olmayan tüm girişimcileri ve KOBİ'leri, web sitesi üzerinden yol haritalarını oluşturarak iş planı taslaklarını hayata geçirmeye bekliyoruz.'
Kaynak: AA