Gürcistan'da 'Türk-Gürcü Dostluk Gecesi'

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü: 'Türk ve Gürcü dostluğu birçok temele dayanıyor. Özelikle son 25 yılda iki ülke iş adamları arasında tesis edilen ilişkiler, iki halkın dostluğunu pekiştirdi'

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Türk ve Gürcü dostluğunun birçok temele dayandığını belirterek, özelikle son 25 yılda iki ülke iş adamları arasında tesis edilen ilişkilerin, iki halkın dostluğunu pekiştirdiğini söyledi.

Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) tarafından başkent Tiflis'te düzenlenen 'Türk-Gürcü Dostluk Gecesi' etkinliğine Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Tiflis Belediyesi Başkanı Davit Narmania, Göçmen ve Mültecilerden Sorumlu Bakan Sozar Subari, GÜRTİAD Başkanı Kenan Yıldırım'ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Gürcü iş adamı katıldı.

GÜRTİAD Başkanı Yıldırım burada yaptığı konuşmada, tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek, benzer etkinliklerle iki ülke halkının dostluğunu daha da güçlendirmek istediklerini belirtti.

Tiflis Belediyesi Başkanı Narmania, etkinlik nedeniyle Türk ve Gürcü iş adamlarına teşekkürlerini sunarak, iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin geliştirilerek daha da üst bir aşamaya taşınması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü de 'Herhalde bir büyükelçi olarak, şu anda benim baktığım manzara görülebilecek en güzel manzara. Bir ülkede, o ülkenin iş adamlarıyla Türk iş adamlarının böylesi bir dostluk gecesinde bu kadar güzel kaynaşması herhalde buradaki görevim sırasında görebileceğim en güzel manzaralardan bir tanesi' ifadelerini kullandı.

Gümrükçü, 'Türk ve Gürcü dostluğu birçok temele dayanıyor. Özelikle son 25 yılda iki ülke iş adamları arasında tesis edilen ilişkiler iki halkın dostluğunu pekiştirdi.' dedi.

Büyükelçi Gümrükçü sözlerini 'Yaşasın Türkiye-Gürcistan dostluğu' ifadesiyle tamamladı.

Etkinlikte, Gürcü ve Türk sanatçılar sahne aldı.

Kaynak: AA