GMİS'ten Ege Çıkartması

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)’in ülke genelinde madencilik iş kollarında geçtiğimiz yıl başlatmış olduğu örgütlenme çalışmaları devam ediyor.

GMİS'ten Ege Çıkartması


Bu çalışmalar doğrultusunda özellikle Ege Bölgesi’nde yoğunlaşan örgütlenme çalışmalarını yerinde izlemek amacıyla Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal Ege Bölgesi’ne gitti.

GMİS Genel Merkezi heyeti ilk ziyaretlerini, daha önce Zonguldak Valiliği yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a yaptı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Ayyıldız’a yaptıkları ziyaret sonrasından bugüne Ege Bölgesi’nde yürütülen örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi veren GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu; “Sayın Valim, sizlere Zonguldaklının, madencinin selamlarını getirdim. Sendikamızın Ege Bölgesi Madencilik iş kollarında yürüttüğümüz örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. Gayemiz maden işkolunda çalışan işçilerimizin, iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarının en iyi şekilde uygulandığı çalışma ortamlarının yaratılmasını sağlamaktır. Zonguldak, GMİS ve madenci camiası olarak bizlere göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanıza minnettarız, teşekkür ediyoruz” dedi.

GMİS heyeti, Vali Ayyıldız’a ziyaretlerinde Devrek Bastonu hediye etti.

Öte yandan GMİS heyeti, Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) olarak madencilik iş kolunda Ege Bölgesi’nde yürütülen örgütlenme çalışmalarını yerinde izlemek amacıyla 16 Mart 2017 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal Ege Bölgesi’ne gitti.

Ege Bölgesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştiren GMİS heyeti, Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Heyet Başkanı GMİS Genel Başkanı İsa Mutlu, Yıldırım’a, Ege Bölgesinde yürütülen örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türk-İş Camiası olarak verdikleri desteklerinden dolayı Yıldırım’a teşekkür etti.

GMİS’in ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Yıldırım, sendikanın örgütlenme çalışmalarını yakından takip ettiğini ve GMİS’in Örgütlenme Temsilcisi Yaşar Çama ile sürekli istişare içinde olduklarını vurguladı.
Kaynak: İHA