Gercüş'te Çiftçilere 125 Bin Fidan Dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Siirt Fıstığı' projesiyle, Gercüş'te 25 bin fıstık ve 5 bin meyve fidanı dağıtıldı.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Gercüş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç'un katılımıyla düzenlenen programda çiftçilere fidan dağıtıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Kapalan, yaptığı açıklamada proje kapsamında ilk etapta ilçe merkezi ve köylerde yabani fıstık ağaçlarına, Siirt fıstığının aşılandığını söyledi.

Projenin ikinci etabında ise Siirt Fıstığı Üreticileri Birliği Başkanlığı'ndan temin ettikleri 120 bin fidan ile vatandaşın talebi üzerine 5 bin meyve fidanı dağıttıklarını ifade eden Kapalan, şunları kaydetti:

'GAP Bölge Kalkına idaresi desteğiyle Gercüş Kaymakamlığı Köylere hizmet Getirme Biriliği ile İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafında hazırlanmış Proje 0/0 70 Hibe kapsamında yine eş zamanlı olarak ilçemize Siirt'teki birlikten gelen üç kişi, fıstık ağaçlarını budayarak, vatandaşlara budama yöntemi hakkında eğitim verdi.

Gelecek yıl ağaçların aşılanmaya hazır hale getirilmesini amaçladık. Çiftçiler budama yaptığında gelecek yıl aşılamamız çok daha verimli olacak. Dağıttığımız fidanları vatandaşlarımız bahçelerine dikti. Siirt fıstığının üretilmesi, ilçenin ekonomisini canlandıracak.'

Kaynak: AA