Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Şehit Aileleriyle Biraraya Geldi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "15 Temmuz’da şanlı tarihimizin hiçbir döneminde rastlanmayacak bir şekilde aklını, fikrini, ruhunu ve bütün değerlerini bir takım ihanet şebekelerine tutsak eden zavallıların, hainlerin ve alçakların ortaya çıktığını maalesef ibretle ve esefle gördük. Böylesi acı bir deneyim karşısında iman dolu göğüslerini her türlü ihanetin önüne bir sur gibi çeken şehitlerimiz, uğruna feda olunacak gerçek değerlerin nerede olduğunu, bir kez daha tüm dünyaya göstermişlerdir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Şehit Aileleriyle Biraraya Geldi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 18 Mart Şehitler günü etkinlikleri kapsamında yurdun dört bir yanından davet edilen şehit aileleriyle ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’ isimli programda biraraya geldi. Genelkurmay Karargahındaki Atatürk Kültür Sitesinde gerçekleştirilen törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’da katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, “Milletimiz karşılaştığı hiçbir zorluktan yılmamış oynanan bütün oyunları bozmuş, hiçbir tehditten çekinmemiştir. Bu uğurda gece gündüz yaz kış yurt içi yurt dışı demeden çalışmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde aynı kararlılıkla faaliyetlerimize devam edeceğiz. Vatan sağolsun diyen şehit aileleri oldukça milletimiz bu topraklar üzerinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Vatanımıza bayrağımıza, birliğimize, bütünlüğümüze göz dikenler asla emellerine ulaşamayacaktır" diye konuştu.

"Aziz şehitlerimizin fedakarlık ve kahramanlıkları karşısında sözlerin yetersiz kaldığını da belirtmek isterim" ifadesini kullanan Akar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yerli ve milli bir ordunun şerefli mensupları olarak, şehitlerimizin canlarını niçin verdiklerini, kanlarını hangi uğurda akıttıklarını asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz’da şanlı tarihimizin hiçbir döneminde rastlanmayacak bir şekilde aklını, fikrini, ruhunu ve bütün değerlerini bir takım ihanet şebekelerine tutsak eden zavallıların, hainlerin ve alçakların ortaya çıktığını maalesef ibretle ve esefle gördük. Böylesi acı bir deneyim karşısında iman dolu göğüslerini her türlü ihanetin önüne bir sur gibi çeken şehitlerimiz, uğruna feda olunacak gerçek değerlerin nerede olduğunu, bir kez daha tüm dünyaya göstermişlerdir. Yurdumuz ve sınır ötesinde tek bir terörist kalmayıncaya kadar artan azim ve kararlılıkla yurtiçi ve yurtdışındaki operasyonlarımız devam edecektir."
Kaynak: İHA