Fransa'daki Lise Saldırısının 'Kahramanı' Okul Müdürü

Cannes yakınlarındaki Grasse kentinde dün bir liseye düzenlenen saldırı, okul müdürünün soğukkanlı tavrı sayesinde faciaya dönüşmedi.

Fransa'nın güneyinde dün bir lisede meydana gelen ve 8 kişinin yaralandığı saldırının, okul müdürünün soğukkanlı tavrı sayesinde bir faciaya dönüşmeden engellendiği ortaya çıktı.

Yerel Nice Matin gazetesi, dün Grasse kentinde bulunan Alexis de Tocqueville lisesinde meydana gelen ve aynı lisenin 16 yalındaki bir öğrencisi tarafından düzenlenen saldırının bir faciaya dönüşmesini okul müdürünün engellediğini yazdı.

Saldırıda yaralanan veya olay anında okulda bulunan öğrencilerin açıklamalarını sayfalarına taşıyan gazete, öğrencilerin, saldırı anında ve sonrasında okul müdürü Herve Pizzinat'ın soğukkanlı tavırları ve sükunet telkini sayesinde saldırganın amacına ulaşamadığına yönelik açıklamalarına yer verdi.

Mathias isimli öğrenci saldırı anında yaşananları, 'Omuzundan yaralanmasına rağmen okul müdürü saldırgana sakin olmasını ve yavaşça geriye çekilmesini telkin etti. Saldırgan bir anda afalladı. İnanılmaz bir sahneydi.' ifadeleriyle aktardı.

Olay yerine gelen ilk yardım ekipleri de, okul müdürünün saldırı anında kaçmadığını, saldırı yerinde kalarak saldırganın daha fazla hareket etmesini engellediğini belirtti.

'Okul müdürünün öğrencilerini korumak için saldırı yerinde kalmayı tercih eden bir kahraman olduğunu' kaydeden çok sayıda basın organı da, bu sayede bir facianın önlendiğini belirtti.

Aşırı sağ eğilimlere sahip olduğu anlaşılan saldırganın üzerinde bir pompalı tüfek, birkaç tabanca ve el yapımı bomba çıktığı açıklanırken, savcılık saldırının terör bağlantılı olmadığını belirtmişti.

Öğrencinin bazı uyum sorunları olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu kaydeden savcı Fabienne Atzori, olay sonrası yaptığı açıklamada 'Saldırının nedeninin, bu gencin, diğer öğrencilerle yaşadığı bazı problemler olduğu gözüküyor.' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA