Ercik, Çanakkale Zaferi Ve Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin Yıl Dönümlerini Kutladı

AK Parti İçel İl Başkanı Cesim Ercik, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü ve Atatürk’ün İçel’e gelişinin 94. yıl dönümünü kutladı.

Ercik, Çanakkale Zaferi Ve Atatürk'ün Mersin'e Gelişinin Yıl Dönümlerini Kutladı
AK Parti İl Başkanı Ercik, yayınladığı mesajda, 17 Mart 1923’te İçel’e gelen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’İçelliler, İçel’e sahip çıkınız’ sözünün gereğini yerine getirdiklerini belirtti.

Ercik, “Sadece İçel’e değil, Türkiye’mize sahip çıkarak, çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmanın gayreti içindeyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Acizler için imkansız, korkaklar için müthiş gözüken şeyler, kahramanlar için idealdir’ sözünü bir kez daha hatırlatarak, biz de bu sözün anlattıklarının en ince ayrıntısını kendimize hedef göstererek, 2023 hedeflerine ulaşmak ve Türkiye’nin dünyada lider ülke olması için aralıksız çalışıyoruz’ dedi.

Çanakkale, eşine az rastlanır bir destandır”

“Türk ve dünya tarihine damga vurmuş, hem Türkiye’de hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde çocuğundan yaşlısına herkesin bu destanı bildiği 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır” diyen Ercik, mesajına şu ifadeleri kullandı: “Dün ülkemizi boyunduruk altına almak isteyen hainler bugün de farklı senaryolarla karşımızda. Dün Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Zaferi’nde nasıl bu hainlere cevabımızı verdiysek, vatanımızın bölünemeyeceğini gösterdiysek, Çanakkale geçilmez diyerek düşmanı püskürttüysek, bugün de ülkemizi saran FETÖ, DAEŞ, PKK, DHKP-C ve dış güçlere karşı kararlı duruşumuzla Türkiye’nin bölünmez bir bütün olduğunu gösteriyoruz. Çanakkale Zaferi’nde Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Alevi’si ile birlikte mezhep ayrımı yapmadan mücadele vererek, ülkemizin bölünmez bir bütün olduğunu düşmanlara nasıl gösterdiysek, 16 Nisan’da da sandıkları ’evet’ oyu ile patlatarak, Türkiye’nin gücünü herkese göstereceğiz. Çanakkale Zaferi’nde nasıl destan yazıp dünyaya ders verdiysek, 16 Nisan’da da destan yazacağız inşallah ve 2023’e geldiğimizde Türkiye’nin gücünü tüm dünya görecek. Bu vesile ile büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 102. yıl dönümünü kutlarken, bu uğurda canlarını vermiş aziz şehitlerimizin mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”
Kaynak: İHA