Engellilere Afet Bilinci Projesi

Tekirdağ Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından, engelli vatandaşlar ile ailelerini afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek amacıyla “Afet Farkındalık Eğitimi” proje açılış toplantısı yapıldı.

Engellilere Afet Bilinci Projesi
Tekirdağ’da yaşanması muhtemel afet ve acil durumlar öncesinde, fiziksel bakımdan engeli bulunan, zarar görebilirliği yüksek engelli vatandaşlar ile aileleri için, Afet ve Acil Durumlara yönelik farkındalık oluşturmak, afet anında doğru davranış şekillerini öğretmek ve engelli vatandaşlar ile ailelerini afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek amacıyla “Afet Farkındalık Eğitimi” proje açılış toplantısı yapıldı.

Eğitim projesinin açılış törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Recep Erol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD personeli ve kursiyerler katıldı.

Eğitim projesi açılış toplantısında konuşan AFAD Müdürü Recep Erol, ”Amacımız engelli bireylerde afet ve acil durumlar ile ilgili farkındalık oluşturmak ve engellilerimizi afetlere karşı daha dirençli hale getirmektir” dedi.

Projenin istenilen düzeyde gerçekleşmesi durumunda bunu diğer ilçelerde de uygulamaya alacaklarını da dile getiren İl AFAD Müdürü Erol, “Afetlerin ne zaman, nerede ve ne şekilde meydana geleceğini bilmiyoruz. Bunun için her an afetlere hazırlıklı olmak durumundayız” dedi.

Açılış programına katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, engellilere yönelik AFAD tarafından hazırlanan afet farkındalık eğitimi projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, afet ve acil durumlara yönelik sadece engelli bireylerin değil tüm vatandaşlarımızın hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Belediye olarak afet ve acil durumlarla ilgili projelere önem verdiklerini dile getiren Başkan Eşkinat AFAD’ın yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. AFAD’ın yaptığı tüm çalışmalarda kendilerine destek olduklarını da ifade eden Başkan Eşkinat, bundan sonra da AFAD’ın yapacağı tüm projelere destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Açılış programı sonunda kursiyerlere içerisinde materyaller ve broşürler bulunan afet çantası hediye edildi. Açılış programından ardından afet farkındalık eğitimine geçildi.
Kaynak: İHA