EBSO Başkanı Açıklaması 'Her Evde Bir Türk Malı Olmalı'

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD)’nin geleneksel perşembe toplantılarının bu ay ki konuğu Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar olurken, "Hedef dünyada her evde bir Türk Malı olmalı. Türkiye’nin geleceği e-ticarette" dedi.

EBSO Başkanı Açıklaması 'Her Evde Bir Türk Malı Olmalı'
Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD)’nin geleneksel perşembe toplantılarının konuğu Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar oldu. Toplantının açılışında konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, işsizliğin 2016 yılını rekorla tamamladığını söyledi.

2017 yılının ihracat yılı olduğunu da ifade eden Yöndem, "Kasımda yüzde 12.1 iken, Aralık’ta 12.7’ye çıktı. Biz sanayiciler olarak bu işsizlik rakamlarını minimuma çekmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bizlere düşen görev devletin açıkladığı istihdam seferberliğine imkanları artırarak katılmaktır. Devlet çok önemli teşvikleri ve destekleri peş peşe açıklamaktadır. Bunları çok iyi takip edip fırsata çevirmemiz gerekiyor. Bunlarndan biri de yüzde 80 devlet desteği ile e-ticaret. 2017 yılı ihracat seferberliği yılı ilan edildi. Bu seferberlikte hep birlikte yol almalıyız” şeklinde konuştu.



"Türkiye’nin geleceği e-ticarette"

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da toplantı da bir sunum yaptı. "Ekonomiye Küresel ve Ulusal Bakış" ismiyle bir sunum yapan Yorgancılar, Türkiye’nin ihracatının yüzde 92’sini sanayi ürünlerinin oluşturduğuna dikkat çekti. Yorgancılar, "Kilo başına ihracatımız 1.3 dolar. Bunun başlıca nedeni ise eğitim. Bizler ne yazık ki, Ar-Ge yapmıyoruz. Eğitim sistemimizin yeniden ele alınması gerekiyor. Genç nüfusumuz var ama eğitimsiz. Bu nedenle genç nüfus avantaj mı, dezavantaj mı tartışılır. Sanayiciler olarak hedefimiz Dünyada her evde bir Türk Malı olmalı. Bunun için de çok iyi araştırma yapmalıyız. Türkiye’nin geleceği e-ticarette. Bu konuda pilot uygulama Çinlilerle birlikte Kayseri’de başladı.

Hedefe ulaştığı taktirde bütün ülkeye yayılacak" dedi.

Sunumun ardından Yöndem, Yorgancılara günün anısına bir plaket sundu.
Kaynak: İHA