Düzce Belediyesi Suriye'deki Çadır Kente Sahip Çıktı

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İdlib bölgesinde hiçbir altyapısı olmayan çadır kentte yaşayan 200 aile ve 652 mülteciye kriz bitinceye kadar yardım edeceklerini belirtti.

Düzce Belediyesi Suriye'deki Çadır Kente Sahip Çıktı
Hatay’da gazetecilerle bir araya gelen Başkan Keleş, Hatay’ın bünyesinde farklı kültür ve yemek kültüründen, tarihi doğasına kadar her türlü güzellikleri barındırdığını söyledi.

Keleş, Suriye’de yaşanan insanlık dramından dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyelilere Kızılay aracılığı ile yardım getirdiklerini kaydetti.

6 yıldır süren iç savaşa dikkat çeken ve Hatay halkının büyük misafirperverlik örneği gösterdiğini vurgulayan Keleş, "Bir iç savaş var bu altı yıldan beri sürüyor. Kardeş ülke olarak bildiğimiz, kardeş toplum olarak bildiğimiz Suriye halkı da bundan çok ciddi zarar gördü. Suriyelilerin 3’te 2’si mülteci durumuna düştü. Ve Türkiye’nin en uzun sınır komşusu, en uzun sınırlara sahip komşusu Suriye’dir. Doğal olarak Türkiye’de bundan çok ciddi anlamda etkilendi. Ülkemizde üç buçuk milyona yakın Suriyeli, mülteci durumunda bulunuyor. En çok etkilenen vilayetlerden bir tanesi de Hatay’dır aslında. Buradaki şehirlerin nüfusları ikiye belki de 3’e katlandı. Sizde bu ev sahipliğinin en güzelini sunuyorsunuz. Tabi bizim de boş durmamız doğru olmazdı. Düzce Belediyesi olarak bizde neresinden tutabiliriz bu işin, nasıl bir yardımda bulunabiliriz kendi arkadaşlarımızla tartıştık. Ve burada özellikle hemen Halep’in boşaltılmasıyla biliyorsunuz, Suriye’nin iç kesimlerinde Türkiye’ye yakın yerlerde oluşmuş yeni oluşmakta olan çadır kentlerin bir tanesine sahip çıkma kararı aldık" dedi.

Keleş, hiçbir altyapısı olmayan çadır kentte yaşayan 200 aile ve 652 mülteciye kriz bitene kadar yardım edeceklerini vurguladı.

Yardım çalışmasının diğer belediyelere örnek olduğunu söyleyen Başkan Keleş, "Orada 200 aile, 652 kişi olarak bir bölümünü belirledik ve bundan sonra süreç içerisinde bu süreç ne zaman biter bilinmez ama bitinceye kadar oradaki 652 vatandaşın bütün giderlerini, bütün masraflarını, bütün ihtiyaçlarını Düzce Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Tabi aslında Türkiye Başkanlar Birliği Genel Başkanı olarak da ifade etmem gerekirse bu aslında bir örnek çalışma olmuştur belediyeler açısından. Herkes kendi çapında yardım malzemesi götürüyor, işin bir köşesinden tutmaya çalışıyor ama yerel yönetimler açısından düşünürseniz böyle derli toplu bir çalışma da yok" diye konuştu.

Kaynak: İHA