Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da Açıklaması

'İşverenlerin yükünü paylaşmak için her yeni istihdamı ve stopaj gibi tüm masrafları devlet karşılıyor. Bu da yaklaşık 770 lira tutuyor kişi başına. Bizim hedefimiz 2 milyon genci istihdam etmek'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'İşverenlerin yükünü paylaşmak için her yeni istihdamı ve stopaj gibi tüm masrafları devlet karşılıyor. Bu da yaklaşık 770 lira tutuyor kişi başına. Bizim hedefimiz 2 milyon genci istihdam etmek.' dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından, Atatürk Kültür Merkezi'nde 84 firmanın katılımıyla düzenlenen 'İstidam Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, fuarı organize eden tüm kurumlara teşekkür ederek, etkinliğin birlik ve beraberlik içinde başarılı şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Devletin, bir taraftan özel sektörü daha fazla istihdam sağlaması için teşvik edeceğini bir taraftan da kendi ihtiyacı kadar istihdam edeceğini anlatan Çavuşoğlu, bu konuda eksikler olduğunu vurguladı.

Manavgat'ta ikincisi düzenlenen istihdam fuarı gibi çalışmaların artırılması gerektiğine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, birçok vatandaşın özel sektörde dahi iş bulmak için mutlaka siyasetçilere gittiğini kaydetti.

Devlette çalışma şartlarının belli olduğuna değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

'Bir bakandan, milletvekilinden yardım istiyorlar. Niye, nerede, kim iş veriyor, haberi yok. Dolaştığımız zaman da turizmcisinden, iş yapana, sanayicisine kadar 'Eleman bulamıyorum' diye şikayetler var. Bir tarafı dinlediğiniz zaman, 'Çok işsizlik var' diye düşünürsünüz. Diğer taraftan işverenleri dinlediğiniz zaman da onlar çalışan bulamıyorlar. O zaman düzenli şekilde bu etkinliklerle çalışmak isteyenlerle işverenleri bir araya getirmek gerekiyor. Bu tür etkinlikler başka gelişmelerin adımlarına da vesilesi olacaktır. Bundan sonraki süreçte ben inanıyorum ki Türkiye'de işveren ile çalışmak isteyeni buluşturan özel sektörde işletmeler de kurulacaktır.'

- 'Hedefimiz 2 milyon genci istihdam etmek'

Ev almak ve satmak isteyenler arasında emlakçılar olduğu gibi iş arayanlarla işverenler arasında da işletmeler olacağına dikkati çeken Çavuşoğlu, başka ülkelerde bu tür yapılar bulunduğunu vurguladı.

Söz konusu uygulamanın üretim ve istihdam için faydalı olduğunu belirten Çavuşoğlu, hükümet olarak özel sektörü ve esnafı desteklemek için her türlü gayreti gösterdiklerini, varsa borçları taksitlendirdiklerini ve indirimler yaptıklarını hatırlattı.

Bakan Çavuşuoğlu, 'İşverenlerin yükünü paylaşmak için her yeni istihdamı ve stopaj gibi tüm masrafları devlet karşılıyor. Bu da yaklaşık 770 lira tutuyor kişi başına. Bizim hedefimiz 2 milyon genci istihdam etmek.' diye konuştu.

Yaptıkları çalışmaların kış aylarında da istihdamı sağlamaya yönelik olduğunu anlatan Çavuşoğlu, turizm alanındaki sorunları, Ankara'da takibini yaparak, çözüme kavuşturduklarını bildirdi.

- Beş ilçeye doğalgaz

Bakan Çavuşoğlu, Manavgat, Kumluca, Korkuteli, Alanya ve Gazipaşa ilçelerine doğalgaz götürüleceğini açıkladı.

Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ile beraberindekiler, 'Manavgat'ta iş var' sloganıyla düzenlenen ve iki gün sürecek fuarın açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA