Dilek Doğan davasında karar açıklandı

Dilek Doğan davasında karar açıklandı. Mahkeme sanık polis memuruna 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Dilek Doğan davasında karar açıklandı
Dilek Doğan davasında sanık polis memuru, 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten' 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dilek Doğan, terör örgütü DHKP/C'nin geçen yıl 10 Ağustos'ta ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğuna yönelik saldırısının firari şüphelisi H.R.K'nin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim'de Sarıyer'de düzenlenen operasyon sırasında yaralanmıştı. Polis kurşunuyla yaralandığı belirtilen ve hastanede tedavi altına alınan Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Doğan'ın ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, operasyona katılan polis memuru Y.M'nin ifadesi alınmış ve şüpheli, tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti. Hakimlik, polis memurunun adli kontrolle serbest bırakılmasına karar vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dilek Doğan'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru Y.M'nin, 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' ile 'kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak'' suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası alması talep ediliyor.