Çıkmaz, Çanakkale Zaferinin 102'Nci Yıl Dönümünü Kutladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran Çanakkale Zaferinin yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Çıkmaz, Çanakkale Zaferinin 102'Nci Yıl Dönümünü Kutladı
“Artık savaşlar ve zaferler topla, tüfekle değil güçlü ekonomilerle kazanılıyor”

Çıkmaz, Çanakkale Zaferinin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birinin Çanakkale Zaferinde görüldüğünü ifade etti.

Ülkenin doğusundan batısına her ilden ana kuzusunun şehitlik ya da gazilik şerefine nail olduğu bu zaferin Türk tarihinde ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Çıkmaz, “Bu zafer varoluş mücadelesinin sonunda kazanılmıştır. Bıyığı dahi terlememiş 15’lilerin, Seyit Onbaşıların, Antepli Mehmet’in, Diyarbakırlı Şeyhmus’un, Karadenizli Temel’in ve daha nice yiğitlerin memleket sevdasıyla şehadet şerbeti içtiği önemli bir zaferin yıl dönümünü kutluyoruz. Vatanı uğruna canından vazgeçen yiğitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 102 yıl geçtiğini anımsatan Çıkmaz, geçen yıllara rağmen o günlerin acısının hala yüreklerde tazeliğini koruduğunu ifade etti.

Çıkmaz, “Artık savaşlar ve zaferler topla, tüfekle değil ekonomiyle kazanılıyor. Dün vatanları uğruna canlarını kurban veren yiğitlere layık torunlar olabilmemiz için bugün üreten, memleketine değer katan ve istihdam oluşturan insanlar olmak zorundayız. Milletçe Çanakkale ruhunu yaşattığımız, birlik ve beraberliğimizi koruyarak güçlü bir ekonomiye sahip olduğumuz sürece milletçe varlığımızı sonsuza dek sürdüreceğiz. Bu inançla ülkemizi, milletimizi, devletimizi ve sahip olduğumuz bütün değerleri severek koruyarak gelecek nesillerimize aktarmak, milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak ve güçlendirerek yarınlara daha emin adamlarla yürümek zorundayız. Çanakkale başta olmak üzere vatan toprağımızın bağımsızlığı için canlarını hiçe sayarak şehit olan, gazi olan ve halen aynı ruh ve inançla huzurumuz ve bağımsızlığımız için yurdun farklı bölgelerinde olduğu gibi sınır ötesinde de vatanımıza gelebilecek tehlikeleri önlemek amacıyla terörle mücadele ederken şehit olan askerlerimize, emniyet güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Güçlü olduğumuz sürece, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu ülke ilelebet yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA