Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılında Uluslararası Katılımlı Sergi

Gazi Üniversitesinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla uluslarası katılımlı karma sergi açıldı

Gazi Üniversitesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla uluslarası katılımlı karma sergi açıldı.

Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü tarafından Rektörlük binasındaki Resim Heykel Müzesi Sergi Salonu'nda düzenlenen '18 Mart Çanakkale Zaferi' uluslararası karma serginin açılışına, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretim üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Koncuk, sergiyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, sergide emeği geçenlere gösterdikleri milli şuur dolayısıyla teşekkür etti.

'Bugünlerde bu milli şuuru göstermeye milletimizin, ülkemizin ihtiyacı var. Sergi de Gazi Üniversitesine yakışan bir sergi olmuş.' diyen Koncuk, sanata ve sanatçıya verdiği önemi anlattı.

Fakültenin başarılarını da yakından takip ettiklerini dile getiren Koncuk, serginin hayırlı olmasını diledi.

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaybey Karaoğlu da bir anlamda etkinliğin, Türkiye ve Türk milletinin geleceğinin temini noktasında ortak bir tavır ortaya koyduğunu söyledi.

'Birliğimizin, bütünlüğümüzün ifadesi olan Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde sanatçıların bir araya gelmesi Türk milleti adına büyük bir onurun birleştirici gücüdür.' diyen Karaoğlu, sergide 7 ülke ve 17 üniversiteden sanatçıların eserlerinin bulunduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Resim, dijital art, illüstrasyon, seramik gibi alanlardan yaklaşık 66 eserin yer aldığı sergi, 24 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA