Çanakkale Boğazı'nda Tören Hazırlıkları

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı törenleri için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait askeri gemiler Çanakkale Boğazı’na gelmeye başladı.

Çanakkale Boğazı'nda Tören Hazırlıkları
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı hazırlıkları sürüyor. Resmi geçit yapacak askeri gemiler ile ziyarete açılacak gemiler boğaza gelmeye başladı.

Yarın ziyarete açılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ‘M 268’ borda numaralı TCG Akçaova fırkateyni Çanakkale Boğazı’na demirledi. TCG Akçaova’nın yanı sıra ‘F 245’ borda numaralı TCG Oruç Reis, L 402 borda numaralı TCG Bayraktar adlı gemiler de halkın ziyaretine açılacak.

Resmi geçit saat 14.30 sıralarında askeri gemilerin Nara Burnu’ndan dönüşüyle başlayacak. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı gemiler, belirli sıra dahilinde boğazdan geçerek Ege Denizi’ne doğru ilerleyecek. Resmi geçide Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yüzer ve uçar unsurlarla Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçar unsurlar iştirak edecek. Merasim, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde bulunan devlet protokolünün selamlanmasıyla sona erecek. Bu arada Çanakkale Boğazı da gemilerin geçişi sebebiyle çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılacak.
Kaynak: İHA