'Büyükanne Projesi'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 10 ilde pilot olarak başlatılan 'Büyükanne Projesi' kapsamında, Gaziantep'ten 500 kişi maaş alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 10 ilde pilot olarak başlatılan 'Büyükanne Projesi' kapsamında Gaziantep'te 500 büyükannenin maaş almaya hak kazandığı bildirildi.

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Gaziantep İ Müdürü Sinaç Ekin, yaptığı yazılı açıklamada, 'Büyükanne Projesi'nin seçme ve değerlendirme sonuçlarının açıklandığını belirtti.

Pilot illerden biri olan Gaziantep'te başvuru yapan 500 annenin başvurusunun komisyondan geçerek kabul edildiğini ifade eden Ekin, projenin amacının kadın istihdamının desteklenmesi, çalışan kadınların işgücü piyasasından çekilmelerini önlemek, çocukların büyükanneleriyle büyümelerine imkan vererek kültür aktarımına destekte bulunmak olduğunu anımsattı.

Ekin, projeye katılmaları uygun görülenlerin yapması gereken işlemleri şöyle sıraladı:

'15-31 Mart tarihleri arasında projeye katılımını teyit etmek için ikamet ettiği ildeki İşkur il müdürlüğüne başvurması ve istenilen belgeleri bu tarihler arasında teslim etmesi gerekir. Hangi belgelerin ibraz edileceğine ilişkin bilgiler, il müdürlüğünden öğrenilebilir. Büyükanne projesine ilişkin ödemeler aylık olarak yapılacaktır. Büyükanne projesine ait ilk ödemenin yapılacağı tarih kısa mesaj ve e-posta yoluyla proje katılımcısı anneye ayrıca bildirilecektir. Büyükannenin ücret ödemesi PTT şubelerinden yapılacaktır. İlk ödemeye müteakip adlarına PTT kart tanzim edilecektir. Kartların düzenlenmesi için herhangi bir ücret ödenmeyecektir. 15-31 Mart 2017 tarihleri arasında müdürlüğe başvurmayan veya belgelerini eksiksiz olarak teslim etmeyen başvuru sahipleri proje kapsamından çıkartılacaktır.'
Kaynak: AA