Bursa'daki FETÖ/PDY Operasyonu

KHK ile kapatılan eğitim kurumlarında çalıştıkları ve 'ByLock' kullandıkları öne sürülen 32 şüpheliden 13'ü adliyeye gönderildi.

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 32 şüpheliden 13'ü adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 32 şüpheliden 13'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce KHK ile kapatılan Silm AŞ Nilüfer Eğitim Kurumlarında öğretmenlik yaptıkları belirlenen 59 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İstanbul, Bursa merkez, İnegöl, Mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa'daki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 32 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları, bazılarının örgüt içinde atamaya tabi personel oldukları, bazılarının da örgüt elebaşının talimatına uyarak Bank Asya'yı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları öne sürülmüştü.
Kaynak: AA