Bursa'da 'Çanakkale Destanı Platosu'

Büyükşehir Belediyesince Merinos Parkı'nda açık hava müzesi şeklinde dizayn edilen platoda, cephe ve cephe gerisinde yaşananlar, tiyatral gösteriyle canlandırılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, Merinos Parkı'nda kurulacak 'Çanakkale Destanı Platosu'nda, cephe ve cephe gerisinde yaşananlar, tiyatral gösteriyle canlandırılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale ruhunun yeni nesillere aktarılması amacıyla Merinos Parkı'na 'Çanakkale Destanı Platosu' kurulacak.

Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadelenin tiyatral gösteriyle canlandırılacağı, ziyaretçilere gerçeklik hissi verecek şekilde tasarlanan ve açık hava müzesi şeklinde dizayn edilen platoda, Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Taburu da tasvir edilecek.

Platoda, Çanakkale Anıtı maketinin yanı sıra Seyit Onbaşı heykeli, karavana, yatakhane, sıhhiye çadırları ile cephede kullanılan kazma, kürek, mermi, tabanca, top mermisi, askerlere ait üniformalar ve cepheye ilişkin fotoğraflar sergilenecek.

Aslına uygun kostümler, 3 boyutlu dekorlar, çeşitli aksesuarlar, sabit sergi ve canlandırma alanları bulunan platoda, 4 gün boyunca 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek 5 seanslık Çanakkale Destanı'nı anlatan tiyatral gösteriler ücretsiz izlenebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çanakkale ruhunu Bursa'ya taşıyan platoyu 7'den 70'e herkesin görmesi gerektiğini belirterek, 'Bursalıları 29 Mart Çarşamba günü Merinos Parkı'nda geniş bir alana kurulacak ve ücretsiz gezilebilecek dev platoyu ziyaret etmeye davet ediyoruz. Bu platoda bir asır önce yaşananları, görsel olarak canlandırmak istedik. Çanakkale Zaferi, bir varoluş destanıdır. Savaşta imanla ve inançla vatanını savunan şehitlerimizi minnetle anıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA