BTSO Üyesi Firmalar Paris'te

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) kompozit malzemeler sektöründe faaliyet gösteren Ur-Ge üyesi firmalar, ilk yurt dışı pazarlama faaliyeti kapsamında Fransa’nın başkenti Paris’te Airbus, Magna, Daimler ve Huntsman gibi dünya devi firmalarla aynı platforma çıktı.

BTSO Üyesi Firmalar Paris'te
BTSO’nun Ekonomi Bakanlığı desteğiyle hayata geçirdiği 10 Ur-Ge projesinden biri olan kompozit malzemeler sektöründe yer alan firmalar, alanında dünyanın en büyük fuar organizasyonu olarak kabul edilen Jec World International Composites Event - 2017’ye katıldı.

İhtiyaç analizini tamamladıktan sonraki ilk yurt dışı pazarlama faaliyetini gerçekleştiren firmalar, BTSO’nun 108 metrekarelik standında küresel pazarın en önemli oyuncularıyla buluştu. Toplam 40 kişiden oluşan BTSO heyeti, fuarda sektördeki yenilikleri yakından inceleme fırsatına sahip olurken, sergiledikleri ürünler ve yaptıkları görüşmelerle yeni iş bağlantılarının da yollarını aradı.

BTSO standı ilgi çekti. BTSO standını ziyaret eden Paris Ticaret Başmüşaviri Müge Varol Ilıcak, Bursa iş dünyasının uluslararası organizasyonlarda yer alarak vizyonunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Kompozit alanında yapılan Jec World Fuarı’nın da alanında dünyanın en büyük fuarı olduğunu kaydeden Ilıcak, “Bu fuara her yıl katılıyorum. Her sene farklı yeniliklere sahne oluyor. Türkiye’den gelen firmalarımızın da burada sektördeki yenilikleri takip etmelerini çok önemli buluyorum” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, şehri yüksek katma değerli üretim ve ihracat hedeflerine taşımak istediklerini söyledi.

Bursa’da stratejik sektörlerde yol haritalarını ortak akılla belirlediklerini ifade eden İbrahim Burkay, “Hazırladığımız 10 Ur-Ge projesiyle de sektörlerimizi global pazarların en önemli oyuncuları arasına taşımak istiyoruz. Geleceğin sektörleri arasında gösterilen kompozit alanındaki çalışmalarımızla firmalarımızın şehir ve ülke ekonomisine yön vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA