Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Çanakkale'de

Kurtulmuş: '(Temeli yarın atılacak 1915 Çanakkale Köprüsü) Özellikle böyle bir dönemde bu temel atma töreninin yapılacak olması, Türkiye'nin gücünü göstermesi bakımından da son derece önemlidir, son derece değerlidir' 'Yarınki törenle birlikte yeni Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, ekonomik ve siyasi istikrar içinde büyüyen bir Türkiye'yi istemeyenlere de en güzel cevabı vermiş olacağız'.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yarın temeli atılacak 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, 'Özellikle böyle bir dönemde bu temel atma töreninin yapılacak olması, Türkiye'nin gücünü göstermesi bakımından da son derece önemlidir, son derece değerlidir.' dedi.

Kurtulmuş, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, karayolları yetkilileri ve diğer ilgililerle 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelinin atılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Numan Kurtulmuş, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelinin yarın atılacağını anımsatarak, hayırlı olmasını temenni etti.

Türkiye'nin önemli yüz akı projelerinden birisinin temelinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından 18 Mart'ta, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde atılacağını dile getiren Kurtulmuş, 'Bu eserin temel atma noktasına gelmesinde, her şeyden evvel çok büyük emeği ve yönlendirmesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlığı sırasında gerçekten büyük emekler ortaya koyan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a, yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan Bey'e ve bu noktaya gelmesinde emeği olan herkese milletimiz adına minnettar olduğumuzu ifade etmek isterim.' diye konuştu.

Yarın bu alanda çok güzel bir tören gerçekleştirileceğini ifade eden Kurtulmuş, Çanakkale ve bölge halkının bu törenle, 1915 Çanakkale Köprüsüne sahip çıkacağını söyledi.

- 'Ülke ekonomisine büyük bir canlılık getirecektir'

Bu yatırımın, sadece bir ulaşım projesi olarak görülmemesi gerektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

'Aslında bütün Marmara'yı hareketlendirecek, İstanbul'un üzerindeki o nüfus yükünü ciddi bir şekilde buralara kaydıracak, bölgesel kalkınmayı sağlayacak olan önemli bir projedir. Ayrıca yurt dışından gelecek olan gurbetçi vatandaşlarımızın da rahatlıkla bu köprüyü kullanarak Ege ve Akdeniz'e inmesini sağlayacak bir projedir. Bütün Marmara'ya hareketlilik getirecek, ülke ekonomisine büyük bir canlılık getirecektir. Özellikle böyle bir dönemde bu temel atma töreninin yapılacak olması, Türkiye'nin gücünü göstermesi bakımından da son derece önemlidir, son derece değerlidir. Planlanan süre içinde de inşallah köprü açılmış olacak. Herkes buradan istifade edecek. Bu çevrede yaşayan bütün halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Aziz milletimize hayırlı olsun. İnşallah bereketli bir şekilde bu yollarla bütün Türkiye birbirine bağlanmış olacak.'

- 'Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir adımı atmış olacağız'

Köprünün temelinin atılmasıyla herkesin tarihe tanıklık edeceğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle devam etti:

'Buraya katılacak olan her vatandaşımız, aslında bu tarihsel olayın bir parçası olacak. Ondan dolayı vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Bütün çevre illerden, İstanbul'dan, Tekirdağ'dan, Kırklareli'den, Çanakkale'den, İzmir'den, kim nereden gelebilirse, herkesi buraya bekliyoruz. Bir şenlik havasında bu temel atılacak. Yarınki törenle birlikte yeni Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, ekonomik ve siyasi istikrar içinde büyüyen bir Türkiye'yi istemeyenlere de en güzel cevabı vermiş olacağız. Biz, birlik bütünlük içinde milletimizin bütün imkanlarını seferber ederek, iyi şekilde yöneterek daha güçlü bir Türkiye oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu temel atma töreniyle birlikte Allah'ın izniyle, Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir adımı atmış olacağız.'

Konuşmasının ardından, bir gazetecinin, 'Avrupa, Türkiye'nin gücünü, Asya'dan atılacak temelle görecek' şeklindeki sözüne karşılık Kurtulmuş da 'Doğru bir tespit yaptın. Asya'yı Avrupa ile bir kere daha birleştireceğiz. Az ileride Çardak'tan bizim dedelerimiz, Gelibolu'ya geçtiler. Bu temelin buradan atılması da aslında çok manidar.' dedi.
Kaynak: AA