Bakan Çavuşoğlu Açıklaması 'Bu Millet İçin Biz Dağa Gider Koyun Da Güderiz, Avrupa'ya Gider Ders De Veririz'

ANTALYA – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu sene turizm daha iyi olacak. Okullar var, yeni yollar yapılıyor, köprüler yapılıyor. Bu yörenin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu millet için biz dağa gider koyun da güderiz, Avrupa’ya gider ders de veririz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu Açıklaması 'Bu Millet İçin Biz Dağa Gider Koyun Da Güderiz, Avrupa'ya Gider Ders De Veririz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Alanya ilçesinde Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasının açılışına katıldı.

Açılışa ayrıca AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, İl Ticaret Müdürü Seval Dizerkonca, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp’i tebrik ederek konuşmasına başlayan Bakan Çavuşoğlu, “Biraz önce sordum kendisine 25 milyon TL kredi vermiş. Bugün babası olsa vermez biz yüzde 5 faizle vermişiz bu parayı. Her zaman hükümetin de destekleri var. Durgunluğun olduğu zamanlarda da adımlar atılıyor. Kooperatifimiz de adı gibi inşallah uzun yaşar. Hükümet olarak yatırımlar yapıyoruz. Bu sene turizm daha iyi olacak. Okullar var, yeni yollar yapılıyor, köprüler yapılıyor. Bu yörenin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu millet için biz dağa gider koyun da güderiz Avrupa’ya gider ders de veririz” dedi.



“Kendilerini düşündükleri için hayır diyorlar”

Türkiye için önemli bir dönem olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu,”Geçmişte liderler Türkiye için hep başkanlık sistemini savundu. Alparslan Türkeş kitabını bile yazdı. Muhsin Yazıcıoğlu olsun, Turgut Özal olsun başkanlığı hep şart olarak görmüştür. Bugün Türkiye’nin bu hayalini gerçekleştiriyoruz. O dönemlerde hep krizler oldu. Bir anayasa kitapçığı geldi tartışmalar çıktı bankalar battı. Ülke şimdi fakirleşmiyor. Eskiden her krizde yüzde 25 fakirleşirdi. Demokrasi başkanlık sistemiyle daha güçlü olacak. Yargı bağımsız olacak. Türkiye bu sistemden sonra emin adımlarla daha ileri gidecek. Yurtdışında da Türkiye’yi sevdiklerinden değil korktukları için hayır diyorlar. Onlar Türkiye’yi değil, Alanya esnafını değil, kendilerini düşündükleri için hayır diyorlar” diye konuştu.



“Şimdi biriktirdiğimiz paralarla burayı aldık”

Başkan Yenialp de, “Bakanımızın destekleriyle 2013 yılında faaliyete geçirdiğimiz kooperatifimizin faaliyetlerini kiralık bir yerde yürütüyorduk. Şimdi biriktirdiğimiz paralarla burayı aldık. Kendisi bize her zaman destek oldu. Kooperatifin kurulmasında çok emeği oldu kendisine çok teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyelerimize ve kooperatifimizin çalışanlarına da çok teşekkür ederim. Herkesin burada emeği var" ifadelerine yer verdi.

Bakan Çavuşoğlu’ndan Hollandalı kadına: "Türkiye ve Alanya sizlerin evi"

Konuşmaların ardından açılış gerçekleşti. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler yapılan duanın ardından açılış kurdelesini hep birlikte kesti. Çavuşoğlu, Alanya’da yaşayan ve bir Türkle evli olan Hollandalı bir kadınla da uzun süre sohbet etti. Türkiye’de yaşamaktan hiç bir çekinceleri olmamaları gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Türkiye ve Alanya sizlerin evi" dedi.



Bakan Çavuşoğlu, işadamlarıyla bir araya geldi

Bakan Çavuşoğlu, açılışın ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO), Alanya Sanayici İşadamları Derneği’nin organize ettiği programda işadamlarıyla bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, Alanya’nın Türkiye’nin birçok iline bile oranla ilklerin şehri olduğunu belirtti.

Türkiye’de artık üniversitesiz il kalmadığını aktaran Çavuşoğlu, “Alanya’nın farklı bir özelliği var hem ilk defa bir devlet üniversitesi bir ilçede kuruldu hem de bunun yanında bir tane de vakıf üniversitesi var. Öte yandan bu üniversitelerde de çok geniş bölüm imkanları var. Ben de dışişleri bakanı olarak tüm imkanları kullanarak Alanya’ya destek oluyorum. Bunları yaparken de görevimizi ihmal etmiyoruz. Önemli projelerin peşini bırakmıyoruz. Bakü boru hattımızın yakın zamanda çalışmaları başlayacak. Çanakkale’de dünyanın su üstündeki en uzun köprüsünü de yapacağız. Dünyada ne yazık ki çok sorunlu bölgeler var. Çok sayıda insan evini terk etmek zorunda kalıyor veya göçmen olmak zorunda kalıyor. Ama güçlenen ve büyüyen Türkiye’de istikrar var. Türkiye bir çok alanda eş başkanlık görevi üstleniyor. Finlandiya ile Barış Elçiliği’nin, İspanya ile de Medeniyetler İttifakı’nın eş başkanlığı görevini yapıyoruz. Avrupa Birliği (AB) ikili oynuyor. Hem ’Savunma sistemlerinde ortak olalım’ diyor hem ’AB’ye giremezsiniz’ diyor. ’Bu ne?’ dediğiniz zaman da cevap veremiyor. Dünyada ırkçı partiler her geçen gün artıyor. Hep aynı söylemler aynı ifadeler. Bu durum Avrupa’dan olan umutlarımızı azaltmaya başladı.

Avrupa’yı birleştiren değerler yavaş yavaş kayboluyor” dedi.



“Yapılanlar ayıp”

Bazı Avrupa ülkelerinin ’hayır’ kampanyası yapmasının üzücü olduğunu belirten Çavuşoğlu şunları söyledi:

“’Evet’ propagandası yapmamıza da izin vermiyorlar. Almanya’da bu sorunu aştık ama diğer ülkeler de böyle saçma uygulamalar var. Yapılanlar ayıp. Hollanda Başbakanı çıkıyor, ’Türk Dışişleri Bakanı buraya gelebilir, laleleri görebilir, müzeleri gezebilir ama Türklerle buluşamaz’ diyor. Niye, oradaki Türkler sizlerin esiriniz mi? Bu doğru mu? Bu yapılanlar kabul edilemez ve dostluğa sığmaz. O araba Türkiye’ye cumhuriyetinin arabasıdır ve dokunulmazlığı vardır. Şimdi seçim bitti ne olacak, seçim için bu oyunları yaptınız ya bundan sonrası? Bizim Avrupa ile hiç bir problemimiz yok. Avrupa tüm sorunlarına rağmen en kalkınmış bölge ama ciddi bir erozyon var. Bu gidişatı İkinci Dünya Savaşı öncesine yakın. Bizi ticaret veya ekonomi üzerinden tehdit etmeye kalkmayın. AB Türkiye’ye bir üçüncü dünya ülkesi gibi davranmamayı öğrenmeli. Türkiye şu an birçok Avrupa ülkesinden iyi durumda."

Bakan Çavuşoğlu daha sonra yeni anayasa hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.
Kaynak: İHA