Bakan Bozdağ, 8 Milyon TL Değerindeki Deprem Müzesinin Temelini Attı

Bir dizi program için Kocaeli’ye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ihale bedeli 8 milyon TL olan ve İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan deprem müzesi ile dijital gösteri merkezinin temelini attı.

Bakan Bozdağ, 8 Milyon TL Değerindeki Deprem Müzesinin Temelini Attı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmit Belediyesinin vizyon projelerinde olan deprem müzesi ve dijital gösteri merkezinin temelini attı. İhale bedeli 8 milyon TL olan projenin temel atma törenine Bakan Bozdağ’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Cephanelik bölgesinde bin 740 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek deprem müzesi ve dijital gösteri merkezi 8 milyon liraya ihale edildi ve 1999 Kocaeli depreminin 18. yıl dönümüne yetiştirilecek. Bilimsel çalışmalar içinde önemli olacak projede deprem anıtı, deprem dokümantasyon merkezi, sosyal donatı alanları, teknik ve yönetim bölümleri, dijital panorama gerçek veya kurgu bir olayın, anın veya hikayenin ışık oyunlarının yardımıyla üç boyutlu olarak modellenmesi anlamına gelen diorama yer alacak.

Temel atma töreni öncesinde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bugün hep birlikte temelini atacağımız tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle 17 Ağustos 1999 depreminde ve daha önceki depremlerde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu tesis bittiği zaman deprem konusunda bilinçlenme ve farkındalığın arttırılması konusunda büyük katkıları olacaktır. Böyle bir projeyi düşünüp hayata geçirmeye karar veren belediye başkanımıza ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve ekibi içinde bu eserin hayırlı olmasını diliyorum. Kısa süre içerisinde kazasız, belasız tamamlanmasını ve hizmete girmesini temenni ediyor. Hepinizi saygı ve sevgiyle Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Bakan Bozdağ konuşmasının ardından deprem müzesi ve dijital gösteri merkezinin temeli attı.
Kaynak: İHA