'Antalya'nın Turizm Potansiyeli Çok Büyük'

Antalya Valisi Karaloğlu: 'Antalya'da turizm 2016'da dibi gördü, bu şehir en kötü yılında bile 6,5 milyon yabancı turisti ağırlayabilmiş. Bu büyük bir başarı. Antalya'nın turizm potansiyeli çok büyük'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 'turizmin başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'nın geçen yıl en kötü sezonunu geçirmiş olmasına rağmen 6,5 milyon turist ağırladığına dikkati çekerek, 'Bu büyük bir başarı. Antalya'nın turizm potansiyeli çok büyük.' dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Otel ve Sosyal Tesisleri düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Vali Karaloğlu, 2016'nın bütün sektörler için hem zor hem de önemli bir yıl olduğuna dikkati çekti.

Ülkenin bir çok olumsuzluğu beraber yaşadığını belirten Karaloğlu, 'Antalya'da turizm 2016'da dibi gördü, bu şehir en kötü yılında bile 6,5 milyon yabancı turisti ağırlayabilmiş. Bu büyük bir başarı. Antalya'nın turizm potansiyeli çok büyük. En kötü yılda, o hengamede, o alçak darbe girişimi kargaşasında 6,5 milyon kişi ağırlayabildik.' diye konuştu.

Karaloğlu, bu olaylara rağmen kesinlikle karamsar olunmaması gerektiğini ifade ederek, ülke, milletin ve şehrin geleceğinin aydınlık olduğunu dile getirdi.

Karaloğlu, milletin, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, muhabbetini sürdürdüğü sürece yoluna devam edeceğinin altını çizdi.

- 'Daha güçlü olmak zorundayız'

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğuna değinen Karaloğlu, 'Dünya zor bir süreçten geçiyor. Bu geçtiğimiz süreçte ayakta kalabilmek için daha çok çalışmak daha çok üretmek daha çok insana iş ve aş yaratmak ve daha güçlü olmak zorundayız.' ifadelerini kullandı.

AOSB Başkanı Ali Bahar ise ülkede son dönemde yaşanan olumsuzlukların kendilerini üzdüğünü ve yorduğunu söyledi.

Sanayiciler olarak iş hayatındaki tereddüt ve ürkeklikle baş etmek zorunda olduklarını kaydeden Bahar, ancak bu yaşananlarla baş etmenin kendileri için zor olduğunu vurguladı. Bahar, istihdamı arttırmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin de ülke olarak daha fazla çalışmak ve yatırım ortamını geliştirmek gerektiğini kaydetti.

Çetin, 'İhraç ve üretim yapmadığımız sürece bu işsizlik her zaman başımıza bela olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmalardan sonra, otel ve sosyal tesislerin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve çok sayıda iş adamı da katıldı.
Kaynak: AA