AK Partili Özkal, Çanakkale Deniz Zaferi'ni Kutladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, tüm şehitleri saygı, şükran, rahmet ve minnetle andığını söyledi.

AK Partili Özkal, Çanakkale Deniz Zaferi'ni Kutladı
Türk Milletinin bekası için seve seve can veren aziz şehitlerin hatırasının rahmetle yad ettiğini ifade eden Özkal mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Binlerce yıllık Türk geleneği içinde aziz milletimiz, şehitliği her zaman makamların en değerlisi olarak görmüştür. Orta Asya’dan, Anadolu’ya, Afrika’dan, Avrupa’nın ortasına dek uzanan şanlı tarihimiz, şehitlerimizin aziz hatırası ve fedakarlığı sayesinde var olmuştur. Bu şanlı tarihi silmek, bizleri yüzlerce yıllık yurdumuzdan atmak isteyen zihniyet milletimizi kanı ve canıyla mücadele edeceği, ağır bir sınavla yüz yüze bırakmıştır. İmkansızlıklarla boğuşan, aç, ayakkabısız, üniformasız ve hatta mühimmatsız Mehmetçik iman ve vatan sevgisiyle, imkansızlığı da dünyanın gördüğü en büyük donanmayı da Çanakkale’de ağır bir yenilgiye uğratmıştır. Çanakkale tarihimizin dönüm noktalarından biri, binlerce canla kazanılmış bir diriliş sınavıdır. Çanakkale’nin getirdiği mücadele ruhu ile alevlenen Kurtuluş heyecanı, Afyonkarahisar Kocatepe’den, yanan ateşle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna dönüşmüştür. Çanakkale’den Kurtuluş mücadelesine, Kıbrıs ve Kore’den terörle mücadeleye her dönem Mehmetçiklerimiz ülkemizin istiklali ve istikbali adına can vermişler, bayrak ve vatan sevgilerini kendi canlarından üstün tutmuşlardır. Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Aziz Vatanımızın, bizlere şehitlerimizin emaneti olduğunu aklımızdan hiçbir zaman çıkarmadan, birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza etmemiz gerekmektedir.”
Kaynak: İHA