AK Parti Kayseri Milletvekili Yıldız Açıklaması

(CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın açıklaması) 'Biz hiçbir şekilde din üzerinden, manevi değerlerimiz üzerinden politika yapılmasını doğru bulmuyoruz'.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamalarına ilişkin, 'Biz hiçbir şekilde din üzerinden, manevi değerlerimiz üzerinden politika yapılmasını doğru bulmuyoruz.' dedi.

Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Belsin ve Eskişehir Bağları emniyet hizmet binalarının temel atma törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız, AK Parti olarak Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesine ve gelişmesine gerek yerel yönetimler, gerekse merkezi yönetimler olarak katkı koymaya devam ettiklerini belirtti.

Bir ülkede, iktidar partisinin siyasi istikrarı temin etmek zorunda olduğunu vurgulayan Yıldız, 'Ancak siyaseti muhafaza etmek durumunda olan toplumun bütün kesimleridir. Yalnızca iktidar partisi değil, toplumun bütün kesimleridir. Biz her gün yeni bir tesisin açılışını yapıyorsak, ya da temelini atıyorsak bunu sağlanan siyasi istikrara borçluyuz.' diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Peygamber Efendimiz hakkında yaptığı açıklamayı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirten Yıldız, şunları söyledi:

'Kayseri ve ülkedeki yatırımlar 'varın paylaşılmasıyla' alakalı bir uyumdur. Muhalefetteki bir kısım politikacılar 'yoku' paylaşmaya çalışıyorlar. Konuşmasını şaşkınlıkla karşıladığımız Sayın Deniz Baykal'ın konuşmasında olduğu gibi. Biz hiçbir şekilde din üzerinden, manevi değerlerimiz üzerinden politika yapılmasını doğru bulmuyoruz. Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz yurt dışı ziyaretimiz sırasında arkadaşlarımızdan birisi caminin bir bölümünde vatandaşların toplandığını söyleyerek, orada bir konuşma yapmamı istedi. Ben camide konuşma yapmayı uygun bulmadım.'

'Biz böyle bir hassasiyet içerisindeyken alemlere rahmet olarak yaratılan, burada bulunmamızın ve yaratılma vesilemiz olan Peygamber Efendimiz ile alakalı bir mübalağa cümle kullanacağım diye, hiç yakışmayan ve hiç kimsenin kalbine, vicdanına, aklına, zihnine, sağduyusuna, sezgilerine, basiretine ve ferasetine sığdıramayacağı bir ifadeyle karşı karşıya kaldık.' diyen Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

'Bir an önce 80 milyondan özür dilenmelidir. Ülkemizin değerleri ile şu ya da bu gerekçe ile ister politika olsun ister başka bir gerekçe olsun oynamanın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu söylemem lazım.'

Temel atma törenine, Yıldız'ın yanı sına Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA