Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde Yangın Paniği

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde elektrik panolarının birinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Alt katları yoğun dumanın kapladığı hastane binasında polikliniklerde muayene için bekleyen hasta ve yakınları tahliye edildi. Yangın yaklaşık 15 dakikalık bir müdahale sonucu kontrol altına alındı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde Yangın Paniği
Edinilen bilgilere göre yangın, hastane binasının Kan Alma Servisi gibi ünitelerinin bulunduğu bodrum katta meydana geldi. Elektrik trafolarından birindeki çıkan arızadan kaynaklanan yangında duman kısa sürede alt katlar ile birlikte bodrum ve 1. kattaki servisleri kapladı. Bu sırada polikliniklerde muayene için bekleyen hasta ve yakınları görevliler ile birlikte bina dışına çıkarıldı. Yangına ilk olarak hastane görevlilerinin müdahale ettiği öğrenilirken, kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi de sevk edildi. Yangının ardından yapılan duman tahliyesi sonrası hasta ve yakınları olaydan yaklaşık yarım saat sonra tekrardan hastaneye alınırken, bazı hastalar hastanenin yangın alarmının çalmadığını iddia ettiler. Büyük panik ve korkunun yaşandığı yangınla ilgili hastane yönetiminin açıklaması yapması bekleniyor.

Öte yandan, hastane binasında elektrikler güvenlik amacı ile kesildi. İlerleyen saatlerde binaya elektrik verileceği öğrenildi.

(Gökten Ceylan/İHA)
Kaynak: İHA