Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

AK Parti İscehisar İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, AK Partili kadınlarla haftalık yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda, 16 Nisan referandum öncesi ilçedeki mahalle ve köylerde bulunan kadın seçmenlerle yüz yüze görüşülerek, neden 'Evet' oyunun kullanılmasının öneminin anlatılacağı ele alındı.

AK Parti İscehisar Kadın Kolları Başkanı Gül Sefa Azgın, haftalık kadın kolları toplantılarını yaptıklarını söyledi.

Önümüzdeki haftanın belirli günlerinde ilçe merkezinde ve köylerdeki kadınlara referandum öncesi bilgilendirme yaparak kadınlarla bir araya geleceklerini belirten Azgın, şöyle konuştu:

'Çocuklarımızın geleceği, ülkemizin huzuru, insanlarımızın daha güzel bir Türkiye'de yaşaması için 'Evet' oyunun önemini kadınlarımıza anlatacağız. Kadın esnaflarımızı ve diğer esnaf arkadaşları, köy fırınlarında, evlerde kadınlarımızı ziyaret ederek referandumunun önemini ve 'Evet' oyu kullanılmasının önemini kadınlarımıza anlatacağız.'

- İscehisar'da 'Kur'an-ı Kerim ve Hatim' programı

İscehisar İlçe Müftülüğüne bağlı Tepecik Kur'an kursunda 4-6 yaş grubu öğrenciler tarafından 'Kur'an-ı Kerim ve Hatim' programı düzenlendi.

İscehisar Tepecik Camii'nde, 36 minik çocuğun katıldığı 4-6 yaş Kur'an-ı Kerim ve Hatim programına katılan İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak, 4-6 yaş kurslarının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Kaymakam Öztabak, 'Bu yaşta verilen bu tür eğitimlerin çocuklarımızın ileriki zamanlarda vatanına, milletine sadık sağlam karakterli bireyler olarak toplumdaki yerlerini almalarını sağlayacaktır.' dedi.

İlçe Müftüsü Talha Demirkaya tarafından hatim duası yapılmasından sonra öğrenciler, ilahiler, şiirler ve hadisler okunarak, sema ve tiyatro gösterisi yaptı.

- Seydiler'de ağaç dikimi

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler beldesinde ağaç dikimine başlandı.

Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya, baharın gelmesiyle birlikte beldenin Afyon Caddesi üzerinde ağaç dikme çalışmalarına belediye ekipleri ile birlikte katıldı.

Başkan Akkaya, Afyon Caddesi ve beldenin değişik noktalarına Çam türü ağaçlar diktiklerini söyledi.

Okulların bahçelerine, baharın gelmesi ile birlikte yaklaşık 300 ağaç dikim yapacaklarını belirten Akkaya, 'Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum. Destekleri bizlere güç veriyor. İlçemize bir çok yatırım kazandırmak için gayretle çalışmalarımız devam ediyor.' diye konuştu.

- Çanakkale şehitleri için mevlit okutuldu

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini Anma etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Dinar Temsilciliği tarafından merkez Ulu Camide Mevlid-i Şerif okutuldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, 18 Mart Çanakkale şehitlerini hiç bir zaman unutmadıklarını, aziz şehitler sayesinde bu günlere ulaşıldığını kaydetti.

Ceylan, '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla Anıyoruz. Onların emaneti olan ailelerine ve gazilerimize sağlık esenlikler diliyorum.' dedi.

Cuma namazı çıkışında dernek hizmet binası önünde vatandaşlara pilav ve helva ikramları gerçekleştirildi.

Kaynak: AA