ABD'de Borç Tavanının Süresi Doldu

ABD Hazine Bakanlığı, borç tavanının geçerlilik süresinin 16 Mart itibarıyla dolması nedeniyle olağanüstü tedbirleri devreye soktu ve bazı borçlanma faaliyetlerini askıya aldı.

ABD'de borç tavanının geçerlilik süresi 16 Mart 2017 itibarıyla doldu.

ABD Hazine Bakanlığı, borç tavanının geçerlilik süresinin dolması nedeniyle olağanüstü tedbirleri devreye soktu ve bazı borçlanma faaliyetlerini askıya aldı.

Hazine, ABD Kongresi borç limitini artırana kadar federal harcamaları olağanüstü durumlar için tuttuğu fonlarla karşılayacak. Bu fonların federal kamu giderlerinin en azından yaz aylarına kadar finanse edilmesine yeteceği belirtiliyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, geçen hafta Kongre liderlerine mektup yazarak, ülkenin borç tavanının ilk fırsatta yükseltilmesini istemişti.Buna karşın, Kongre henüz borç limitini yükseltme konusunda harekete geçmedi. Borç limiti, ABD Hazinesi'nin acil durumlar için ayırdığı kaynaklar tükenmeden artırılmazsa, ülke temerrüt tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir.

Kongre Bütçe Ofisinin verilere göre, ABD'nin kamu borcu 16 Mart itibarıyla yaklaşık 19 trilyon 918 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Ülkede sık sık sorun haline gelen federal borç limiti daha önce 2013 yılının ekim ayında dolmuştu.

Kaynak: AA