Yozgat'ta Sokak Hayvanları Sıcak Yuvalarına Kavuştu

Yozgat Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlatılan kedi ve köpek evleri şehrin belirli noktalarına yerleştiriliyor.

Yozgat'ta Sokak Hayvanları Sıcak Yuvalarına Kavuştu
Soğuk kış günlerinde kedi ve köpeklerin sığınabilecekleri bir yuva olması için yaptırılan yaklaşık 60 kadar kedi ve köpek evi, Yozgat Belediyesi ekipleri tarafından park ve bahçeler başta olmak üzere şehrin belirli yerlerine yerleştirildi.

Belediyenin sosyal sorumluluk çerçevesinde başlattığı çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Yozgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının zor bir yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatarak, "Belediyemizin bir takım sosyal sorumlulukları var. Sokak hayvanlarımıza sokakta yaşayan kedi ve köpeklere bakmak belediyelerin sorumluluğu altındadır. Biz bunlara dayanarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte Yozgat Belediyesi olarak beslenme odaklarından, kedi ve köpek evlerini birçok alanda park ve bahçelerimize yerleştirdik. Kış şartlarında soğukta insanlarımızın barınmaya yemeye içmeye ihtiyacı oluğu gibi bu hayvanlarımızın da bu ihtiyaçlarını gidermek amaçlı çalışmalara imza atıyoruz. Şu anda 40 tane köpek evi, 20 tane de kedi evi hazırlattık. Bunların yanı sıra da çeşitli boy ve ebatlarda suluklar ve beslenme odaklarını şehrin belirli yerlerine yerleştirdik" dedi.

Kedi ve köpek evleriyle ilgili çalışmanın çok güzel olduğunu söyleyen Satılmış Peksert ise, "Çok güzel yerinde bir uygulama, onlar da can taşıyorlar. Belediye zaten onlara yiyecek koyuyor. Hayvanların soğuktan korunmaları için iyi bir hizmet olmuş" diye konuştu.

Sokak hayvanlarına böyle imkan sağladıkları için yetkililere teşekkür eden Murat Asil de, "Belediyemizin sokak hayvanlarına bu havalarda bu imkanları sağladıkları için vatandaş olarak çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarının devamını bekliyoruz. Bu soğuk havalarda yiyecek ve barıma sıkıntısı çeken sokak hayvanlarımız için çok iyi bir çalışma olmuş. Gerek yuva olsun gerek yiyecek olsun sokak hayvanlarına güzel imkanlar sağlanıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA