Yeni ASELSAN Başkanı'ndan 'İş Birliği' Vurgusu

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özkol: 'Üniversitelerimizle iş birliği yaparak, bu sahada çalışma yapan kıymetli insanlarımızı buraya çekerek kurumu bir üst seviyeye getirmeye çalışacağız. Yapacağımız işin ağırlığının farkındayız. Hep birlikte çalışıp başaracağız'

GÖKSEL YILDIRIM - ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Prof. Dr. İbrahim Özkol, üniversiteler ve ASELSAN'ın faaliyet alanlarında çalışma yapan kişilerle iş birliği yaparak kurumu bir üst seviyeye getirmeye çalışacaklarını belirtti. Özkol, 'Yapacağımız işin ağırlığının farkındayız. Hep birlikte çalışıp başaracağız' dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektör Yardımcısı ve Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Özkol, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ASELSAN'ın 40 yılı aşan geçmişiyle Türkiye'de teknolojinin gelişimine çok büyük katkı yaptığını hatırlattı.

Şirketin bugün çok güzel bir noktaya geldiğini vurgulayan Özkol, 'Üniversitelerimizle iş birliği yaparak, bu sahada çalışma yapan kıymetli insanlarımızı buraya çekerek kurumu bir üst seviyeye getirmeye çalışacağız. Yapacağımız işin ağırlığının farkındayız. Hep birlikte çalışıp başaracağız. Kurumun bugünkü konumu çok güzel, her zaman bir üst seviyeyi yakalamak, daha iyiye götürmek mümkündür.' diye konuştu.

- 'Üniversite-sanayi iş birliğinin artmasına katkıda bulunacak'

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da Özkol'un, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmesinden dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Karaca, 'Bir mesai arkadaşımıza teveccüh gösterilmiş olması bizim için onur ve gurur verici. Bu atamada emeği geçenlere bir İTÜ'lü olarak teşekkür ederim. İTÜ'nün altyapıda, üstyapıda, savunmada her yerde imzası var. Bu imzanın daha da artarak, büyüyerek devam edeceği konusunda hiç şüphem yok. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Arkadaşımızı gönülden tebrik ediyorum. Daha iyi işler başaracağına da eminim. Bu konuda da hiç şüphem yok. Hem kendisine hem milletimize hayırlı olsun.' ifadelerini kullandı.

Karaca, Özkol'un yeni görevinin üniversite-sanayi iş birliğinin artmasına da olumlu katkıda bulunacağını dile getirerek, 'Zaten yeşermekte olan birkaç projemiz vardı. Ciddi anlamda yaptığımız, bitirdiğimiz projeler de vardı. Bir üniversite hocamızın bu göreve atanmasıyla bunların çoğalacağına, sadece İTÜ'nün değil, diğer üniversitelerin da ASELSAN ile olan ilişkilerinin artacağına eminim. Kamuoyu da bunu zamanla görecektir.' değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA