Vatana Hizmet İçin Kar Altında Ter Döktüler

Van’ın Edremit ilçesinde güvenlik korucusu kadrosu için başvuruda bulunan adaylar, kar altında kondisyon ve dayanıklılık testinden geçirildi.

Vatana Hizmet İçin Kar Altında Ter Döktüler
Van Atatürk Stadyumunda askeri personel gözetiminde 3 kilometre koşan güvenlik korucusu adayları, daha sonra şınav ve mekik çekerek dayanıklılık testinden geçirildi. Adaylar, yapılan fiziki yeterlilik sınavında dereceye girmek için birbirileriyle kıyasıya mücadele etti. Aday korcuların dayanıklılık testini izleyen Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “İki hafta önce korucu alımına dair başvurularımızı başlattık. Emekli olan korucularımızın yerine yakınlarından alımlarımızı yaptık. Şu anda da alacağımız 100 korucu için 200 civarı başvurumuz var. Bunların seçmelerini ve spor yeterliliklerini ölçüyoruz” dedi.



“Burada kaç kişiyi beğenirsek o kadarını alacağız”

Buradaki seçmelerden geçen korucu adaylarının daha sonra mülakata tabi tutulacağını ifade eden Çiçekli, “Sıkı bir eleme içerisindeyiz. 200 başvuru içerisinde mutlaka 100 kişi alacağız anlamına gelmiyor. 200 başvurunun içerisinde beğendiğimiz 30 kişi olursa onları alacağız, 50 kişi beğenirsek 50 kişi alacağız. 20 beğenirsek 20 kişi alacağız. Dolayısıyla öyle bir şartımız yok. Gerekirse bu istikakımızı daha sonra da kullanabiliriz” diye konuştu.

Burada başarılı olan güvenlik korucularının Kurubaş ve Köprüler mahallelerinde görevlendirileceğini de anlatan Çiçekli, “Buraların dağılımlarını daha sonra arkadaşların yeterliliklerine göre yapılacak ve bu kapsamda arkadaşlarımız koruculuk görevini ifa etmeye başlayacaklar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA