UNESCWA'nın İsrail'i 'Irkçılıkla' Suçlayan Raporu

Hamas: “(Rapor) Uluslararası kurumlar ve toplum tarafından sahiplenilerek İsrail’in yalnızlaştırılmasını, işlediği suçlardan dolayı yargılanmasını ve Filistin halkına insaflı davranılmasını gerektiriyor.

Hamas Hareketi, Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonunun (UNESCWA) İsrail’e yönelttiği 'ırkçılık' suçlamasının uluslararası toplum tarafından sahiplenilmesi gerektiğini açıkladı.

Hamas'tan, UNESCWA’nın, İsrail’i Filistinlilere ırkçılık yapmakla suçladığı raporuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “(Rapor) Uluslararası kurumlar ve toplum tarafından sahiplenilerek İsrail’in yalnızlaştırılmasını, işlediği suçlardan dolayı yargılanmasını ve Filistin halkına insaflı davranılmasını gerektiriyor.” ifadelerine yer verildi.

UNESCWA'nın raporunun Filistinliler için zafer sayıldığı belirtilen açıklamada, raporun, 'siyonist yapının gerçek yüzünü ve bölgedeki tehlikeli projesini' ortaya çıkardığı ifade edildi.

Açıklamada, raporun “siyonist yapının terörünü ve Filistinliler hakkında işlediği suçları teyit etmek açısından' delil sayıldığı kaydedildi.

UNESCWA tarafından dün yayınlanan raporda, İsrail’in Filistin halkına karşı ırkçılık yaptığı belirtilmişti.

Kaynak: AA