Trabzon Valisi Yavuz Açıklaması

'Trabzon'da kesinleşen rakamlara göre bin 951 sandıkta 567 bin 815 seçmenimiz oy kullanacak' 'Trabzon genel emniyet ve asayiş bakımından da çok etkin ve başarılı çalışmalar yürütüyor'.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon'da kesinleşen rakamlara göre bin 951 sandıkta 567 bin 815 seçmenin oy kullanacağını bildirdi.

Yavuz, kentteki bir restoranda düzenlediği toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim süreci, emniyet ve asayişle ilgili değerlendirmede bulundu.

Anayasa değişikliğiyle ilgili 16 Nisan'da bir halk oylaması yapılacağını anımsatan Yavuz, konuyla ilgili il merkez ve ilçelerde seçimle ilgili mevzuattaki tüm hüküm ve mevzuların, ilgili ve yetkili birimlerce harfiyen yerine getirildiğini belirtti.

Yavuz, şu ana kadar hiçbir sorun yaşanmadığına işaret ederek, şöyle devam etti:

'Gerekli olan tüm şartların sağlanması ve hazırlanması, hem demokratik bir ortamın oluşturulması hem de seçmenlerimizin yeteri kadar bilgilenmesi ve buna ilişkin olarak faaliyet gösteren tarafların etkinliklerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için bütün arkadaşlarımız üzerilerine düşen görevleri layıkıyla yapıyorlar. Bu konuda yine mevzuatın ön gördüğü şekilde siyasi partiler, bu konuda faaliyet yapabileceklerine dahil Yüksek Seçim Kurulunun verdiği yetkilerle faaliyetlerini yürütüyorlar. Vatandaşlarımız halk oylamasının niçin yapıldığı, anayasamızda yapılan değişikliklerin ne anlama geldiği konularında merak etmeleri halinde gerekli toplantılara katılıyorlar.Bu manada ayrıca siyasi partiler dışında bilgilendirme faaliyetleri de ilimizde ve Türkiye genelinde yapılıyor.'

Seçimlerin genel yürütümü ve bu manada yapılacak başvuruların değerlendirilmesi ve bu sürecin genel anlamda yürütülmesinden il ve ilçe seçim kurullarının görevli olduğunu dile getiren Yavuz, belli bir takvime göre de toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununun geçerli olduğu dönemlerde de mülki idari amirliklerinin yetkili ve görevli olduğunu ifade etti.

- '16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasıyla ilgili her türlü tedbir alındı'

Yavuz, Trabzon'da kaç seçmenin, kaç sandıkta oy kullanacağının netleştiğini de vurgulayarak, 'Kesinleşen rakamlara göre Trabzon'da bin 951 sandıkta 567 bin 815 seçmenimiz oy kullanacak. Bu seçmen kayıtlarıyla ilgili işlemler belli bir tarih ve periyotta yapıldı. Şu anda varsa itirazlar onlar değerlendiriliyor olabilir ama bizim Trabzon genelinde toplam bin 951 sandık ve 567 bin 815 seçmenimiz kesinleşen listeye göre belli olan rakamlar.' diye konuştu.

Hem sandık hem seçim güvenliğiyle ilgili emniyet ve jandarmadan görevlendirme yapılacağına dikkati çeken Yavuz, sayıları değişebilecek olmakla birlikte yeteri kadar personelin şimdiden planlamasının yapıldığını kaydetti.

Yavuz, Trabzon il ve ilçelerinde 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasıyla ilgili her türlü tedbirin alındığını anlatarak, 'Seçim güvenliğiyle ilgili özellikle Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun ilgili tüm birimlere, tabiki adli merciler dışında, güvenlikle ilgili olmak üzere tüm birimlere çok detaylı ve kapsamlı genelgeleri bütün mülki makamlara ve ilgililere ulaşmış durumda. Kendileri de yoğun bir tempo içerisinde. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.' dedi.

- 'Trabzon'un il ve ilçeleri asayiş yönünden iyi durumda'

Asayişle ilgili de değerlendirmede bulunan Yavuz, Trabzon'un genel emniyet ve asayiş bakımından çok etkin ve başarılı çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Yavuz, terörle mücadelede de gayretli çalışmalar yapıldığına dikkati çekerek, 'İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun terörle mücadelede özellikle terörün yoğun yaşandığı iller başta olmak üzere yapmış oldukları özverili, gayretli ve hatta bizzat yerine gitmek suretiyle yapmış oldukları gayretli çalışmaların etkisiyle hem moral motivasyon anlamında, hem eksikleri yerinde görme anlamında yaptıkları gayretli çalışmaların da etkisiyle ülkemiz genelinde olduğu gibi bölgemizde ve Trabzonumuz da da ilgili güvenlik birimlerimiz görevini layıkıyla yerine getiriyorlar.' diye konuştu.

Kentte Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili de mücadelenin yoğun bir şekilde yapıldığını kaydeden Yavuz, 'Bu genel asayiş denetim kontrol ve takibi dışında biliyorsunuz 15 Temmuz sonrasında yaşanan Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili yoğun ve etkin mücadele, özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın da çok önem verdiği uyuşturucu ve madde bağımlığı ile mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili yapılan yoğun mücadele, terörle mücadele genel manada ilimizde şu ana kadar olabilecek en iyi şekilde performans göstermek suretiyle bu görevimizde lakıyla yerine getiriliyor.' şeklinde konuştu.

Yavuz, kentte yapılan diğer asayiş uygulamaları hakkında da bilgilendirmede bulunarak, Trabzon'un il ve ilçelerinin asayiş yönünden iyi durumda olduğunu belirtti.

Kaynak: AA