Trabzon Turizm Sezonuna 'Nevruz Turizmi' İle Start Verecek

2017 Yılı Turizm Meclisi Toplantısı Vali Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Trabzon Turizm Sezonuna 'Nevruz Turizmi' İle Start Verecek
Trabzon’da bir otelde gerçeklen toplantıda konuşan Vali Yücel Yavuz, Trabzon’da turizm sezonunun 21 Mart Nevruz Bayramı ile birlikte İran ve azerbaycan’dan gelecek turist kafileleri ile başlayacağını söyledi.

Yavuz “Bağlantı rakamları gösteriyor ki bu sene belki de Trabzon’umuzda büyük başarılara imza atmış olacağız” dedi.

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu da Trabzon 2017 yılı Taslak Eylem Planı’nı paylaştı. Ayvazoğlu “Trabzon tanıtım filmlerini tamamlamak istiyoruz. Web sayfamız üzerinde çalışılıyor, bitmek üzere. Sosyal medya hesapların oluşturulmasını gerçekleştirdik. Facebook, Twitter ve instagram sayfalarımızda İngilizce olarak şehrimizin temel alanlarını gösteriyoruz’’ diye konuştu.

Uzungöl’deki atık su sorununa vurgu yapan Ayvazoğlu “Atık sular halen yüzeylerden gidiyor. Bunu kanalizasyona alınmasını talep etmekteyiz. Uzungöl’de seyir terasların oluşturulmasını ve temizliğinin tamamlanmasını istiyoruz. En büyük sorunlarımızdan biri fiyat politikası. Esnaflarımıza sabit fiyat ve menülerin olduğu bir sistemi alıştırmamız gerekiyor. Hatta bunu şart olarak belirlememiz gerekiyor. 444 15 61 numaralı telefondan istek ve şikayetleri her dilde iletişim kurulabilecek bir çağrı sistemi kurduk’’ şeklinde konuştu.

Sümela Manastırı’nın hemen karşısında oluşturmayı düşündükleri seyir terasları ile ilgili de bilgi veren Ayvazoğlu “Seyir teraslarımızın tasarımları yapıldı. 1 milyona yakın maliyeti var. İhalesi yapılarak bunu Trabzon’a kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan TESOB Başkanı Metin Kara da kurum olarak turizmin gelişmesi ve buna bağlı olarak istihdamın artması için projeler yürüttüklerini vurguladı. Kara “Turisti Kazanan Geleceği Kazanır Projesi kapsamında 40 gencimize eğitim verdik. Böylece hem turizm sektöründeki nitelikli eleman ihtiyacına katkıda bulunmayı hem de istihdamı artırmayı amaçladık. Ayrıca ticari taşıt sürücülerimize verdiğimiz eğitimler sürüyor. Bugüne kadar 5 bin şoför esnafımız eğitimden geçti. Amacımız bu sayıyı 10 bine çıkarmak. Turizm sezonunun başladığı şu günlerde turizm yönünden yoğunluklu bölgelerimiz ve ilçelerimiz başta olmak üzere, denetim faaliyetlerini de sürdürüyoruz. Kurum olarak turistlerin şehrimizden memnun ayrılması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan toplantıda Trabzon’un yeni logosu da tanıtıldı.
Kaynak: İHA