Teknelerde Türk Bayrağı Dönemi

71 teknenin yabancı ülke bayrağı taşıdığı Kemer G Marina’da Türk bayrağına geçişler başladı. İlk olarak Metin Karakuzu isimli vatandaşa ait teknedeki Alman bayrağının Türk bayrağı ile değişimi törenle yapıldı.

Teknelerde Türk Bayrağı Dönemi
27 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren 6770 sayılı Kanun ile bu tarihten önce yabancı bayrak taşıdığını belgeleyen teknelerin Türk bayrağına geçmesi kolaylaştırılmıştı. Kanuna göre Maliye Bakanlığının yatlar üzerindeki yıllık harcın kaldırılması, KDV oranının yüzde 1’e indirilmesi; kanuna eklenen geçici madde ile de Türk bayrağı takacak olan yatlara bir defaya mahsus gümrük, damga vergisi, harç, veraset ve intikal vergisi gibi tüm vergilerden muafiyet getirilmesi sonuç vermeye başladı.



Kemer’de ilk bayrak değişikliği yapıldı

Kemer Marina’da düzenlenen törenle Metin Karakuzu isimli vatandaşın Melodie isimli yatında bulunan Alman bayrağı indirilerek yerine Türk bayrağı çekildi. Yat sahibine Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi veren Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Marina’da sahibi Türk vatandaşı olan ancak yabancı ülke bandırası taşıyan 71 tekne bulunduğunu, bunlardan 12’sinin Türk bandırasına geçiş için müracaat ettiğini belirterek "Bugün bir ilki yaşıyoruz. Bundan sonra da diğer müracaat edenlerin işlemleri tamamlandıkça marinamızda Türk bayraklı gemi ve teknelerimizi görür hale geleceğiz" dedi.

Feslihan, Türk bayrağına geçiş için başvuruda bulunan tekne sahiplerini de kutladı.

Törene, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, Kemer Liman Başkanı Kemal Yeşil, G-Marina Genel Müdürü Levent Tokaç ve başvuruda bulunan diğer yat ve tekne sahipleri katıldı.

Tören, baklava ikramıyla sona erdi.
Kaynak: İHA