'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' Protokolü İmzalandı

Bilecik Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odaları arasında ’Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ protokolü imzalandı.

'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' Protokolü İmzalandı
Bilecik Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen protokol törenine; Bilecik İŞKUR Müdürü Ayhan Tozan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ve ilçe ziraat odaları yetkilileri katıldı.

Gerçekleştirilen protokolle 235 genç çiftçiye eğitim verilirken arı yetiştiriciliği, besi sığırı yetiştiriciliği, meyve ağacı budama, biber yetiştiriciliği, kavun yetiştiriciliği, süt sığırı yetiştiriciliği, seracılık ve organik eğitimleri verilecek.

Protokolde konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, toplumun her kesiminin eğitime ihtiyacı olduğunu belirtti.

Protokolün önemine değinen Yıldız, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak hem üretime hem gelişen teknik ve teknolojilere göre üretmek hem tüketicimizin alışkanlıklarına yönelik olarak güvenilir gıda üretebilmek adına bir de çiftçimizin eğitimini üstlenmiş pozisyondayız. Tabi bu eğitimi yaparken de tek başımıza hareket etmiyoruz. Hem kurumlarımızla hem de sivil toplum örgütü olan Ziraat Odalarımızla protokol imzalayarak çiftçimizin gelirini getireceği, arttırıcı daha teknik ve teknolojiye uygun, alet ve ekipmanları daha sağlıklı kullanabileceği güvenilir gıda üretebileceği pozisyonlarda eğitimler yapıyoruz” dedi.

“Açılacak kursun çiftçimize bereket hayırlı işler getirmesini temenni ediyorum”

Bu eğitimlerin oluşması noktasında her kuruma farklı bir vazife verilmiş olduğunu belirten Yıldız, “İŞKUR’umuz iş kurabilecek pozisyona gelsin diye bu işin içinde. Çalışan ve kurs alan kişilerin kursa katıldığı sürece belli bir ücret takdim ediliyor. Diğer taraftan Ziraat Odamız çiftçilerimizin temsilcisi olarak kurs almak isteyen çiftçilerimizin temin edilmesi konusunda katkı sağlıyor. Bizler de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak eğitimi veren kişiler olarak biziz. Değişik kurslar açılıyor. İlçelerimizde de çiftçilerimizin farklı talepleri doğrultusunda. Bunda Organik Tarımdan tutun, İl Tarım uygulamalarına kadar yapılıyor. Ben açılacak kursun çiftçimize bereket hayırlı işler getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu konuşmanın ardından bir konuşma yapan Bilecik İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan, “Yaklaşık 4 yıldır tarımsal nüfus gençleşiyor projemiz devam ediyor. Bugüne kadar da yapmış olduğumuz kurslarda bölgelerimizdeki genç nüfuslarımıza dönük eğitimler düzenliyoruz. Buraya genellikle bayan kursiyerlerimizi almak üzere öncelik tanıyoruz. Amacımız insanlarımız doğduğu yerde doysun. Büyük şehirlere göçü bir nebze engellemeye çalışıyoruz. Şuana kadar 235 kişiye yönelik eğitimler düzenledik” dedi.

Son olarak Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ise protokolün önemine değinerek genç çiftçilere hayırlı olsun dileklerini iletti.
Kaynak: İHA