Suşehri Belediyesi, Arama Kurtarma Ekibi Kuracak

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, belediye bünyesinde arama kurtarma ekibi kurulacağını söyledi.



Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Nazif Ekinci, Yüksel’i makamında ziyaret etti.

AFAD'ın çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunan Ekinci, Suşehri ilçesinden geçen D-100 karayolunun ve bölgede bulunan barajların önemine değinerek, bu bölgede arama ve kurtarma ekiplerinin olması gerektiğini söyledi.

Suşehri Belediyesinin bu konularda önemli çalışmalara imza attığını aktaran Ekinci, “Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak bizler de böyle bir oluşuma gerekli desteği vermeye hazırız.” dedi.

Yüksel ise belediye bünyesindeki itfaiye amirliğinde arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılan tüm malzemelerin var olduğunu, gerekli eğitimlerin verilmesiyle bu ekibin kurulabileceğini ifade etti.

Arama kurtarma ekibinin kurulması için her türlü desteği vereceğini dile getiren Yüksel, “İtfaiye bünyesinde oluşturulacak ekibimizin bu konudaki hazırlık çalışmaları devam ediyor. Allah bizlere acı yaşatmasın, inşallah ihtiyaç duyulmaz. Tedbir bizden, takdir Allah'dandır. Kısa sürede bu oluşumu hayata geçireceğiz. Çünkü ekipman olarak herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır.” diye konuştu.

Ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Sarıer, Belediye Meclis Üyesi Nazif Karkın, İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz ve Zabıta Amiri Ferhat Yeğin de hazır bulundu.

Kaynak: AA