Sultangazi'de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Sultangazi Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ilçedeki sağlık çalışanlarını bir araya getirdi. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Devlet Hastanesinin kısa sürede hizmete açılacağını söyledi. 12 olan aile sağlığı merkezlerinin sayısının 28’e çıkarıldığını ifade eden Başkan Altunay, hükümetin sağlık alanında yaptığı yatırımlara değindi.

Sultangazi Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramını dolayısıyla ilçede görev yapan sağlık çalışanlarını bir araya getirdi. Sultangazi Belediye Binasında düzenlenen toplantıya Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, hastane yöneticileri, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Programda konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, 14 Mart Tıp Bayramı tarihçesi hakkında bilgi verdi. Tıp Bayramı’nın 1. Dünya Savaşı’nda İstanbul’un işgal edilmesine karşı tıbbiyeli öğrencilerin tepkisi olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden Eray, “Tıp Bayramı’nın meslektaşlarımızın bir yurt savunma hareketi olarak başlatılmasından onur duyuyoruz. Geçmişte bu vatan için hizmet veren, canlarını feda eden tüm sağlık çalışanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Son yıllarda yaşanan terör olaylarında sağlık çalışanlarının hızlı müdahalesi kayıpların artmasının önüne geçtiğini ifade eden Dr. Eray, 15 Temmuz darbe girişiminde de tankların önüne çıkan kahramanlara yönelik saldırılarda en kısa sürede müdahale edildiğini ve gazilerin yaralarının sarıldığını söyledi.



“Hekimliğin özü insana karşılıksız hizmettir”

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da konuşmasına sağlık çalışanlarının bayramını kutlayarak başladı.

Başkan Altunay, “Hekimliğin özü, insana karşılıksız ve beklentisiz hizmet, fedakarlıktır. Zaman mefhumu gözetilmeksizin kapısı çalınan, hastasının ıstırabını dindirmeden mesaisini bitirmeyen hekimlerimiz için, hekimlik bir meslek değil, bir yaşam biçimidir” dedi.

Konuşmasında Sultangazi Belediyesinin sağlık alanında yaptığı çalışmalara da değinen Başkan Altunay, Sultangazi Devlet Hastanesinin kısa sürede hizmete açılacağını söyledi.

Öte yandan, 12 olan aile sağlığı merkezlerinin sayısının 28’e çıkarıldığını ifade eden Başkan Altunay, hükümetin sağlık alanında yaptığı yatırımlara da değindi.

Sağlık kuruluşlarına ziyaret

Öte yandan Başkan Altunay, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ilçede hizmet veren sağlık kuruluşlarını ziyaret etti. Başkan Altunay bu ziyaretlerde, hayatını insan sağlığına adayan sağlık çalışanlarının toplumda önemli bir yerinin olduğunu söyledi.



Sağlık çalışanlarının onurlu bir mesleği icra ettiklerini kaydeden Başkan Altunay, “Hayatını insan sağlığına adayan sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Sağlık çalışanlarının emekleri ödenemeyecek kadar büyüktür” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA